Selkä edellä tulevaisuuteen

PutininpuhuumenneisyydestC3A420171220JPG.JPG

Vladimir Putinin vaalitaktiikka on yksinkertainen.
Hän on parempi kuin 1990-luvun alun kaaos.

  "Tilanne on parantunut verrattuna 1990-luvulle, ja muulle kuin presidentin politiikalla ei yksinkertaisesti ole kysyntää juuri nyt. 1990-luku pysyy kauhu-skenaariossa, ja ihmiset pelkäävät, että ne ajat voivat tulla takaisin. Uskon, että hallitus käyttää tätä - näissä vaaleissa ja niin kauan kuin se toimii. "

Analyytikot sanovat, että yleisestä näkemyksestä huolimatta muutos on tarpeen, vaikka Putin ei sitä onnistukaan tekemään. Tämä on kaikuja Venäjän historiassa, sanoo Pietarin Euroopan yliopiston modernisointitutkimuskeskuksen tieteellinen johtaja Dmitry Travin.

"Kun Gorbašov alkoi keskustella uudistuksista, ihmiset sanoivat oikein, tarvitsemme muutosta", muistelee herra Travin viitaten Neuvostoliiton johtajaan , jonka perestroika- uudistukset loivat Neuvostoliiton lopun. "Mutta he eivät painaneet siitä eteenpäin . Tilannee on samanlainen nyky yhteiskunnassamme: Ihmiset odottavat muutosta, mutta he eivät taistele sen puolesta " FT Moskova

"Turvallisuus" peloteltua uhkaa vastaan, johtajan ja kansan välinen liitto sekä tunne suuresta menneisyydestä näyttävät riittävän venäläisille. Aseidenkalistelu ruokkii paremmin kuin arkinen kulutus. Pitkän alistetun kansan historia ei ole kasvattanut – eikä siihen ole annettu tiedotusvälineissä mahdollisuutta- itsenäistä kansalaisyhteiskuntaa. Johtajavaltaisuus hyväksytään varmuuden vuoksi.
Talouden kehitys on raaka-ainevientivetoista eikä yritteliäisyys kansalaisten hyvästä koulutustasosta huolimatta ole aikaansaanut tuloksia tuotannossa. Taiteissa ja urheilussa pärjätään, tosin kompastellen.

Ikääntyvän kansan kansantaloudellista rasitusta vähentää huono terveystilanne ja olemattomat turvaverkot. Ja hallinnon korruptoituneisuus ei tue tehokkuutta ja rapauttaa kansalaisten halun ponnistella paremman tulevaisuuden puolesta.

Kommunismin hengenvaarallisuus on muuntunut totalitaariseksi apatiaksi, jossa nykykasakat ottavat kaiken.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!