Sekavaa sähellys:Hämäystä vai kyvyttömyyttä?

MihinkatosivatpuheettyC3B6paikoista20160902.JPG

Ensinnäkin Kiky-laskelmien sekamelska. No profiiliaan pääsi opettajien johtaja nostamaan ja asia hoidetaan sitten jos aihetta on oli pikaneuvottelun lopputulos.

Kokoomuksen piikkiin tullut kotitalousvähennyksen prosenttiosuuden nosto on kiva, mutta sekin selvästi eniten paremmin toimeen tulevia suosiva sen sijaan päivähoidon kustannusten alentaminen on yleistä ja oikeaan osoitteeseen mennyttä, sen sijaan perusuomalisten Lex Taipaleella elämöinti ja veneverolla kustannusten rahoitus oli halpamaista. Keskustan tietenkin veti maamiehen kotilaariin taas kummallisia erikoisuuksia metsälahjojen verovähennyksineen. Yhtä kaikki, kyse oli kuten monet ovat sanoneen - mulle sulle taktiikasta ja kokonaisuudella ei niin väliä.

Näillä mentiin taas kohti aina kauemmaksi karkaavaa horisonttia eli hallitus ohjelaman tavoitteita korkea työllisyysasteesta ja valtion velan taittumisesta. Mutta hyvin menee ja herrat nauraa.

Kriittisimmät kommentoijat löytyvät pääkirjoitussivuilta ja Kauppalehdestä.

Tänä vuonna talouskasvu jää kotimaisen kysynnän varaan. Ensi vuonna ansiotulojen verotus kevenee 0,6 prosenttia. Siitä on apua yksityiseen kulutukseen ja talouskasvuun, mutta ei yli 370 000 työttömän työllistämiseen.

Ensi vuonna on määrä astua voimaan kiky-sopimuksen aiheuttama työvoiman pieni halpeneminen. Tällä hetkellä vienti ei vedä. Jos maailmantalouden suvantovaihe jatkuu, vienti ei vedä eikä suomalaisia investointihyödykkeitä osteta, vaikka ne ovat joitakin prosenttia aiempaa halvempia. KL 2.9.2016

Tämä tyytymättömyys ei kohdistu poliittiseen linjaa – kyllä se porvarillinen taatusti on – tämä kertoo taitamattomuudesta ja kyvyttömyydestä

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!