SDP:n Kh-ryhmä:Rantojen puolesta, vaikka ei valituksista äänestettykään

Käsittelimme viime tiistaina 18.4 Naantalin kaupunginhallituksen kokouksessa kaupungin laatimaa lausuntoa koskien Jarkko Kanervan Turun hallinto-oikeudelle tekemää valitusta Manner-Naantalin osayleiskaavasta. Hän vaati vedoten riittämättömiin luontoselvityksiin kaavamerkintöjen A/rv sekä A-1/rv (asumisen, virkistyksen ja matkailutoimintojen alue) poistamista koskien Lammasluotoa, Kalevanlahtea sekä Hiipan ja Jakoluodon välisen kevyen liikenteen väylän poistamista.

Turun hallinto-oikeus siis ratkaisee, ovatko tehdyt luontoselvitykset olleet riittävät.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Manner-Naantalin osayleiskaavan 30.1.2017 äänestyksen jälkeen.

Sdp:n luottamushenkilöt ja valtuutetut ovat systemaattisesti äänestäneet mm. Lammasluodon ja Kalevanlahden rakentamista vastaan koko prosessin ajan lautakunnassa, kaupunkisuunnittelujaostossa, kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuustossa.

Kävimme tiistaina tiiviin keskustelun lausunnon sisällöstä ja teimmekin kannatetun esityksen Kanervan valituksessaan tekemien kaavamerkintöjen muutosten hyväksymisestä. Koska kuitenkin taustalla on valtuuston päätöksellä hyväksytty osayleiskaava ja lausunnon antamisessa kyseessä prosessuaalinen vaihe, vedimme esityksemme takaisin.

Olemme jatkossa edelleenkin rantojen rakentamista vastaan niin Lammasluodossa kuin Kalevanlahdessa. Olemme vaaleja edeltävän ajan myös olleet tätä mieltä johdonmukaisesti, absoluuttisesti ja silti meiltä meni yksi valtuustopaikka.

Kantamme ei muutu ja äänestytämme rantojen rakentamista vastaan jatkossakin aina, kun sillä on mahdollisuus vaikuttaa itse asiaan, ei populismin vuoksi. Toivomme kuntalaisilta nyt malttia ja luottamusta, sekä jatkossa väärinkäsitysten oikaisemiseksi olemaan yhteydessä suoraan kokouksessa olleeseen luottamushenkilöön.

Otamme mielellämme aktiivista ja rakentavaa palautetta vastaan.

Hyvää kevättä!

Sdp:n kaupunginhallituksen ryhmä 18.4.2017:

Sirpa Hagsberg
Arja Hentonen
Kimmo Aho

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!