SDP tiedottaa ja Kimmo kummaksuu

KimmoAho20171112.jpg


Äänestys alkoholilaista

Eduskunnassa äänestettiin eilen alkoholilaista. SDP tuki sääntelyn purkua alkoholiasioissa, mutta vahvempien oluiden ja lonkeron tulemista kauppojen hyllylle vastustettiin alkoholin kulutuksen lisääntymisen ja siitä aiheutuvien lisäkustannusten vuoksi.

SDP:n perustelut ovat selkeät: Lisääntyvä alkoholin kulutus aiheuttaa monissa perheissä lisääntyvää inhimillistä huolta, mutta myös lisää kaikkien asiantuntijoiden mukaan kustannuksia yhteiskunnalle esimerkiksi kasvavien työpoissaolojen ja terveydenhoidon, lastensuojelun, poliisin ja sosiaalitoimen menojen kasvun kautta.

Kustannusten kasvu ja alkoholin haittavaikutusten lisääntyminen olivat myös hallituksen tiedossa. Tämän myönsivät hallituksen ministerit asian käsittelyn yhteydessä.

SDP:n puoluekokous linjasi keväällä 2017, että se pitää tärkeänä vähentää alkoholin kulutusta ja sitä kautta alkoholin aiheuttamia haittoja. Tehokkaimpia keinoja tähän ovat saatavuuden, hinnan ja mainonnan säätely, mikä puoluekokouksen mukaan on huomioitava myös alkoholilain kokonaisuudistuksessa.

Suomalaisella yhteiskunnalla on nyt paljon tärkeämpiä menotarpeita, kuin alkoholin kulutuksen lisääntymisestä aiheutuvat lisäkustannukset.
 

Kimmo Aho luovuttaja Jungnerille:

Mitä olet jäsenyydellä hakenut, oletko kenties saanut jo kaiken?

Sydämessään puolueeseen kuuluva pyrkii kaikin tavoin vaikuttamaan linjaan, ei pelkästään somen ja lööppien kautta. 
Näen kuitenkin menetyksenä poistumisesi joukoista. Kritiikkisi jne on mielestäni ollut monin paikoin osuvaa ja siten arvokasta.
Toivotan joka tapauksessa kivettömiä polkuja askeleisiisi.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!