SDP nousee kuin järvisumu

PuoluekannatusYle20161007.JPG

Sdp nousee kuin sumu syksyisestä vedestä. Kun ilman on kylmä, niin vesihöyry näkyy. Ja kylmänä poliittinen ilma pysyy hoitajamitoituksen alentamisella ja suurten perintöverojen laskulla ja muilla vastaavilla. Eikä taida sekään olla hyvää temppuilua, että kiirehditään perumaan tehtyjä päätöksiä.

Puheenjohtajan vaihdoksen kannatuspiikeistä on puhuttu.Nyt arvelen sen perustelun SDP:n sisällä menneen turkulaisten uusien puoluejohtajien jälkiä seuratessa.

Antti Lindtman on esiintymisisään noussut selväksi SDP:n ykköseksi ja hän näyttää jopa tasaveroiselta kilpailijalta pääministeripaikalle. Mutta ei tästäkään ole kysymys vain persooonasta vaan siitä,  miten puolueen linja kehittyy eli  mihin mennään ja miten? Puoluekokous on tässä suhteessa tärkein tapahtuma miesmuistiin - (huh mikä ilmaisumoka!)

Ylessä puolestaan ulkopulinen analyysi päättyy:

Ay-liike nostaa tai pudottaa Rinteen

Rinne ei kuitenkaan vaikuta luovuttajalta. Hän on pyrkinyt esiintymään arvojohtajana, jolle esimerkiksi tasa-arvo on sydämen asia. Tähän liittyi myös SDP:n julistaminen feministiseksi puolueeksi.

Äijäfeministiksi ilmoittautunut Rinne parsii edelleen puoluetta yhtenäiseksi. Jutta Urpilaisen syrjäyttämisestä jäi syviä haavoja. Näitä arpia on tänä syksynä repinyt auki muun muassa presidentti Martti Ahtisaari.

Puoluekokouksen lähestyessä Rinteellä on ainakin vielä tärkein eli sosiaalidemokraattisen ammattiyhdistysliikkeen vankka tuki. SDP:ssä sillä pärjää jo pitkälle. Pekka Kinnunen Yle

Sen sijaan vetoapua ulkomailta ei juuri näytä tulevan jopa Hillary Clintonin valinta on epävarma. Sen sijaan demarit  kelpaavat hankaliin hommiin. Naton pääsihteerin palli on jo Norjan Jens Stoltenbergillä, YK:n pääsihteerin tehtävä on tulossa portugalilaiselle demarille:

Taustaltaan Antonio Guterres on portugalilainen demari, joka oli pääministerikautensa jälkeen YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n johtajana vuosina 2005–2015. Ennakkoarvioissa ounasteltiin, että 67-vuotias Guterres olisi jo taustansa vuoksi poliittisesti liian vahva pääsihteeri suurvalloille. HS pääkirjoitus 7.10.2016

Yritin kuunnella uutisia telkkarista, enkä niissä kuullut mainintaa pääsihteerikandin puoluekannasta, vaika se milloin mihinkin yhteyteen tunketaan.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!