Sata vuotta sitten

Sotasanoma1914.JPG

Näytti tältä.
Naantalissa on historiaa ja sen esillä pidosta huolta kantavia harrastajia. Kiitos Olavi Jokiselle ja Jocke Leinolle, että annatte myös ajattelemisen aihetta.

Tämän päivän kuvan samassa paikassa on erilainen. Muumimaailman juna hallitsee aukiota aina silloin tällöin. Muumifilosofia ei ole sotainen. Se on inhimillinen eikä kansallinen.
Venäläisiä on taas täällä. Ja tietenkin lähinaapurit Virosta ja Ruotista ovat tällä jokapäiväisiä vieraita. Saksalaisia ja keskieurooppalaisia tapaa Naantalissa päivittäin .  Japanilaiset ja muutkin Kaukoidän turistit ovat meidän iloksemme löytäneet muumien myötä Naantalin.

Naantali on siis rauhallisen monikulttuurinen. Historiallisesti arvioiden kaikki näyttäisi olevan selvästi paremmin ja monet vanhat uhat ovat mennyttä aikaa.
Mutta rauha ei säily itsestään eikä ihmisten ole syytä unohtaa, että hyvää on ylläpidettävä. Myöskään emme saa sulkea silmiämme pahalta. Vihaa ja voiman väärinkäyttöä on vastustettava vaikka se itsellekin tuottaisi lyhytaiakista vahinkoa.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!