Sanna Marin-tahtonainen

SAKnesitys20141211.JPG

Varapuheenjohtaja Sanna Marin taisteli ihan hyvin Nordean Aki Kangaspuron ja Jari Sarasvuon paineessa. Aamutelkkarin keskustelu lähti liikkeelle EK:n ehdotuksesta ja keskittyi neljän miljardin veronalennuksiin.
Sanna  oli tehnyt kotiläksyjään ja muisti, että demarin pitää puolustaa hyvinvointivaltiota ja sen rahoitusta ja samalla muistaen pientuloisia ja pieniä yrittäjiä.
Yksinkertaien ehdotus alennetaan pientuloisten verotusta; se menee, kute Kangaspurokin vahvisti, suoraan  kulutukseen. Alv-verottomuuden alarajan nostolla 20.000 euroon on sama vaikutus, se menee pienyrittäjälle välittömään käyttöön, tarpeeseen.

Aki Kangaspuro on Nordean hallituksen puheenjohtajansa Nalle Wahlroosin aseenkantaja. Hän on selkeillä ja yksipuolisilla pääomaa ymmärtävällä linjalla, johon liittyy erityisesti kilpailukyvyn ylläpitäminen alhaisilla palkoilla ja verotuksen alentamisen dynaamisiin vaikutuksiin uskoen.

Sannan argumenttit, että kelamaksun poisto ja yhteisöveron 4,5 prosentin alennus ei ole tuonut väitettyjä piristysvaikutuksia,  eivätkä ne näy työllisyydessä eikä investoinneissa. Ei vastaväitteitä.

Jari Sarasvuo markkinoi itseään ja pyrkii nokkeluuteen. Taustalla paistaa hänen menestysyrityksensä vaikeudet. Niistä suurin on se, että hänen vetovoimansa on hiipunut. Hänellä ei ole juurikaan uutta tarjottavana.

Keskustelussa ei menty siihen todella kovaan kysymykseen: Mistä otetaan neljän miljardin leikkaukset. Se tarina on EK:ssa kirjoittamtta.
Sanna Marinin suuri voima on hänen uskossaan ja pärjäämisen halussa. Hän on vakuuttunut siitä, mistä hän puhuu. Hän ei kuvia kumarra ja sen lisäksi vetovoimainen ulkomuoto puree.

Ps. Päivällä tuli SAK:n vastaus:

 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!