Salmikiven Jorkka 90 vuotta 1.10.2014

Jormasalmikivi90v.JPG

Luonnonmaan kylänvanhimmaksi Jorkkaa sanotaan. Juuret ovat maassa ja työssä.
Renkipojasta tuli Suomen puolustuksessa isänmaan soturi ja sodan jälkeen demokraattisen menon säilyttäjä. Naantalin suurimpaan tehtaaseen mentyään Jorkka valittiin heti Myllykoneen pääluottamusmieheksi.

Pääluottamusmies mieleltään Jorma Salmikivi on ollut niin monessa muussakin: kaupunginvaltuustossa ja sen puheenjohtajistossa, kaupunginjohtajan varamiehenä, sosiaalilautakunnan puheenjohtajana, terveyskeskuksen rakentajana ja tietenkin Naantalin Työväenyhdistyksen puheenjohtajana. Hän johti yhdistystä silloin kuin vaikeinta oli: Puolueriidat, Työväentalon vaikeudet ja Naantalin yhdistyminen sekä luottamushenkilöpuheenjohtajan päivittäiset huolet sekä oman talon tekeminen kuluttivat, mutta eivät lannistaneet.

Jorkka osaa muokata puuta ja rautaa, mutta myös ihmisten käsittelyssä, johtamisessa, hän on osoittanut taitoa. Rainasta tuli merkittävä tekijä ja  vaikeassa asemassa olevien ihmisten auttaja.

Sosiaalineuvos on oikeaan osunut, vaikka vähäinen, huomionosoitus Jorkalle.
NTY:n 120-vuotistapahtuma oli myös SDP:n kunniajäsen Jorma Salmikiven juhla. ”Me oomme sankareita kaikki”- laulun ja oheiseen kuvaan päättyi juhla.


Hilkan ja Jorkan koti huokuu ystävällisyyttä, jonka tunnelmasta laajan perheen lisäksi saavat nauttia ystävien sankat joukot.  TS:ssä julkaistun kutsua kannatta noudattaa.
Yhdistys jäsenistöineen onnittelee kunniajäsentämme!


Kirjoituksia palstalla on NTY:n juhlien historiikin tarina kuvineen.
TS:n kutsun mukaisesti


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!