Saksan putoaminen on pikku juttu, mutta liput korkealla marssi ei

PoliittistajalkapalloaFT2018.JPG

  Eilinen oli Münchenin korkean draaman päivä, jossa CSU: n puolueen johtajat kokoontuivat keskustelemaan turvapaikkapolitiikan kiistasta. Maratonin kokouksessa Seehofer, joka on sekä sisäasiainministeri että CSU: n johtaja, sanoi, että hän oli päättänyt erota molemmista tehtävistä. Kuitenkin CSU: n kollegat vakuuttivat hänet pysymään ja yrittävät viimeisen kerran ratkaista puolueen erimielisyydet Merkelin Kristillisdemokraattisen Unionin (CDU:n) kanssa.

CSU etsii nyt neuvotteluja CDU: n kanssa maanantaina "toivoen, että pääsemme sopimukseen", Seehofer sanoi maanantain alkuillasta. Sen jälkeen hän sanoi, että hän tekisi lopullisen päätöksen. Financial Time 2.7.2018

Eteleä Korea pudotti Saksan jatkosta jalkapallossa. Ehkä sekin pakottaa etsimään muita voittoja.
Ja nyt on kuultu puhuttavan jopa halukkaiden liitosta, johon kuuluisivat Itävalta, Italia ja Saksa  - Berlin-Wien -Roma. Kalskahtaa vahalta aatamilta.

Münchenissä on taas käynnissä uhkapeli, eikä sekään olisi ensimmäistä kerta.

Kauhuskenaario on, että joko baijerilaiset patamaustat liittoutuva oikeistopopulistisen AfD:n  kanssa tai pakottavat CDU:n oikealle. SPD näyttää neuvottomalta sivusta seuraajalta ja vihreät ovat marginaalia.
Eli voiko mahdoton tapahtua ja voiko Saksa marssia taas liput korkealla.
Suomen on syytä olla hereillä ja tehdä voitavansa eli antaa tukea Merkelin edustamalle järkevälle Euroopalle. Nyt on kyse asiasta, jossa Suomen ulkopolittisen johdon on toimittava. TP Sauli Niinistö ei saa jättää tätä homaa poliittisesta tulevaisuudestaan kamppailevien Sipilän ja Soinin harkinnan varaan.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!