Saksan ja Suomen velkakellot käyvät eri suuntiin

Saksanvelkakello20180104JPG.JPG

Saksan velkakello tikittä alaspäin ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Siitä iloitaan paikallisten verovevollisten liitossa. Liiton johtaja siis meidän veronmaksajien Teemu Lehtisen kollega Reiner Holznagel on puheissaan tasapainoinen FT:n artikkelin perusteella:

  Saksan velkaongelman laajuutta korostaa se, että nykyisellä laskuvauhdilla 4.680 euroa minuutissa eli 2,4 miljardia vuodessa, joten kestää noin 800 vuotta, jotta velan kokonaismäärä, joka on noussut (24.360 euroon asukasta kohden) yhteensä 1.973 miljardiin euroon , tulisi kokonaan maksetuksi.

Huolimatta hänen asemastaan ​​saksalaisten veronmaksajien Holznagel sanoi, että maan finanssipolitiikan parantamista ei pitäisi käyttää pelkästään veronkevennyksiin. Sen sijaan hän vaati lisätoimenpiteitä velan vähentämiseksi veronalennusten rinnalla ja investointien vauhdittamiseksi.


Suomen velka lisääntyy Suomen velkakellon mukaan n. 10.000 euroa minuutissa eli 5,2 miljoonaa euroa vuodessa. Oikeampi lukuun on tällä hetkellä ehkä puolet tuosta eli ollaan lähellä tilannetta, jossa Saksan velka vähenee ja Suomen lisääntyy henkeä kohden samassa tahdissa.
Jos tilanne jatkuu samanlaisena niin noin viiden vuodenkuluttua ollaan samassa velkatasossa eli 22.000 euroa asukasta kohden.

Suhteellisuuden ymmärtämiseksi kerrataan, että naantalilaisen osuus kaupungin velasta  on  1.500 euroa/asukas ja konsernin vieras pääoma velka (vuonnaa 2016) oli 5.700 euroa/asukas.  


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!