Saksa, Saksa ja Saksa

  • Saksan vienti laski vastoin odotuksia heinäkuussa ja kauppatase painui alaspäin.Viennin laskivat -1,1 prosenttia kesäkuuhun verrattuna , kun kesäkuun nousu + 0,6 prosenttia Reutersin kyselyssä ekonomistien odotukset +0,8 prosentin plussalla.
    Tuonti oli +0,5 prosenttia korkeampi, ennusteet olivat + 0,9 prosenttia, laskua  0,8 prosenttia lasku edelliseen kuukauteen verrattuna.Saksan Liittovaltion tilastotoimiston mukaisesti  kauppataseen ylijäämä oli 14,5 miljardia   eli laskua kesäkuun 15,7 miljardista ja odotusten mukaisesta  16,1 miljardista eurosta.
  • Numerot ovat edelleen epämiellyttävä uutinen liittokansleri Angela Merkel ja hänen uudelleenvalintaa kampanjalleen ja jatkoa eilisille tiedoille siitä, että euroalueen Saksan tuotantohyödykkeiden tilauskanta oli laskenut 11,7 prosenttia. FT 6.9.2013

Saksan talouden tuijotetaan Suomessa innolla ja suurin odotuksin; mm:ssa Paavo Rautio kirjoitti eilen 5.9.2013:

  • Jos ha­luaa mää­ri­tel­lä tar­kem­min, mis­tä merk­ke­jä Eu­roo­pas­sa kan­nat­taa et­siä, koh­tei­ta on kol­me: Sak­sa, Sak­sa ja Sak­sa.

Saksan tilanteesta on kirjoituksia http://www.sdpnaantali.fi/post/waffenbruder-saksa palstalla vähän laajempi katsaus. Kirjoituksessa referoidaan ulkopuolisia asiantuntijoita, jotka epäilevät Saksan palkkamaltin, pienpalkkaisten nälkäpalkojen ja pelkän viennin hintakilpailukyvyn siunauksellisuutta itse Saksalle ja sitä kuuliaisesti seuraavalle euroalueelle.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!