Saksa löysää hanoja

SaksankoaliitiolisC3A4C3A4menoja20180118JPG.JPG

Samaan aikaan, kun Saksan metalliliitto vaatii kuutta prosenttia ja uhkaa lakolla tulee julki euron kehittämislinjaukset ja Saksan finanssipolitiikan suunnan muutos.
Ihan tuntuu silti, että vihdoinkin jotain uusia mahdollisuuksia vanhalle mantereelle.

Saksan suuren koalition synty ei ole kirkossa kuulutettu. SPD:n puoluekokous sunnuntaina ja 450.000 jäsentä ottavat sen jälkeen vielä kantaa johdon suosittelemaan ehdotukseen.

Demarit pelkäävät alamäen jatkuvan Merkelin kelkassa ja vastaavasti kristillisdemokraattien keskuudessa harmittaa kulutuksen suosiminen ja veronalennuksista luopuminen.

45 miljardia kumulatiivinen ylijäämä kts kuva yllä käytetään hyviin tarkoituksiin, kuten taas alla olevasta kuviosta ilmenee: koulutukseen, lapsiin, köyhiin ja työllisyyteen sekä kunnille ja liikenteeseen ja vähän puolustukseen.

Melko houkutteleva paketti sosialidemokraateille. Tosin suhteellisuuden ymmärtämiseksi muistettakoon, että Suomen kokoluokassa se tarkoittaisi n. kolmea miljardia kolmelle vuodelle, joka on sattumalta soteuudistuksen kuuluisa vuotuinen säästötavoite.

Saksakin  on näyttämässä huonoa esimerkkiä myötäsukaisesta suhdanne politiikasta eli talaoudellisen kasvun oloissa panostetaan julkiseen kulutukseen. Nämä temput olisi pitänyt tehdä edellisen hallituksen aikana, jolloin niillä olisi helpotettu Euroopan tilannetta ja ehkäpä hallituspuolueetkin olisivat menestyneet paremmin vaaleissa.
Mutta maalla ollaan viisaita, kun merellä tulee vahinko, varsinkin jälkikäteen.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!