Ruokoton Nordea

Nordea20140910.JPG

  • Nordea on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen suurin finanssipalvelukonserni. Konsernilla on noin 11 miljoonaa asiakasta ja konttoreita noin 900 toimipaikassa. Suomessa asiakkaita on noin 2,3 miljoonaa.
  • Nordean markkinaosuus Suomessa vuonna 2012 oli luotoista 29 % ja talletuksista 30 %, mikä teki siitä Suomen toiseksi suurimman pankkiryhmän OP-Pohjolan jälkeen. Vuoden 2012 mittaan Nordea lopetti Suomesta 170 konttoria, ja vuoden lopussa niitä oli jäljellä 235.
  • Nordea-nimi tulee sanoista nordic ja ideas (’Pohjolan ideat’). Wikipedia

Oheisessa Nordean siuvita napatussa kuvassa kysytään: Miten als voivajota? Se tuli mileleen, kun kuuli uutisen, että Nordea lopettaa kassapalvelut Naantalissa.

Se on kova paikka monelle pitkäaikaisille asiakkaille. Tämä asia oli närkästystä herättäen esillä yhdistyksemme yleisessä kokouksessamme. Paikalla oli monia uskollisia mielensä pahoittajia.
Kun Säästöpankit ensin yhdistettiin Suomen Säästöpankiksi ja sitten pilkottiin joutuivat vanhat Naantalin Säästöpankin ja TYP:n asiakkaat ensin KOP:iin ja sittemmin SYP-fuusion yhteydessä Meritaan ja sen jatkeena nykyiseen Nordeaan.

Nordean tuon Pohjolan idean tavoitteena on kasvattaa omistajiensa varallisuutta. Ja se näyttää onnistuvan vuosi vuodelta paremmin ja paremmin.

Miksi markkinavoimat eivät toimi?
Tällä kerralla markkinavoimat eivät ole tuntemattomia, kasvottomia päinvastoin markkinavoimia olemme me asiakkaat, joiden jaloista sitä hiekkaa on herrojen huoneisiin kannettu. Siis toimeksi vaan ja asiakkuus siirtoon!

Pankeilla on yhteiskunnallinen asema. Yhteiskuntaa ovat tavalliset kansaliset ja heidän tarpeet. Nordean ylenkatse on loukkaus kansalaisia kohtaan.

Nordea olkoon varoittava esimerkki myös niille, jotka haikailevat julkisten palvelujen yksityistämistä. Yksityisessä palvelussa vain asiakkaan rahat kiinnostavat eivät heidän palvelemisensa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!