Rohkeuden ja viisauden liittoa toivotaan 

Varsinais-Suomen liiton hallitus kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseen aikamoisen sekamelskan keskellä. STX rahoitus on auki,  Sote sotkussa, Kuntarakennelausunnot  ja selvittäjät sekaisin. Saaren  Raunon raportissa ei maakuntaliittoja noteeraa.  Salo-Lohja  ratakaava on hyväksytty,  mutta rahoista ei ole tietoa ennen vuotta 2030.  

Epävarmuutta on  eikä siitä taideta päästä. Kun itse on ollut enemmän tai vähemmän telakoiden kanssa tekemisissä ja kun tilanteissa näyttää olevan  samoja piirteitä. 1970-luvulta lähtien telakat  ovat olleet auringonlaskunala  ja aina tarvittu tukea ja ikävä kyllä sitä on annettu.
Entinen esimieheni Rallu Sjöström aikanaan sanoi, että telakka kannatta vasta kolmannen konkurssin jälkeen. Pääjohtaja Mauno Koivisto piti laivanrakennusta kilpailua rahoituksesta.  Moneen kertaan on homma järjestetty uudelleen ja omistajien vaihdokset ovat olleet yleisiä. Koonkurssisissa on sitten rahoitusta järjestetty uudella tavalla ja aina on tahtonut valtiot ja työntekijät joutuneet moppen osalle. Totta on, että sairasta meininkiä monessa suhteessa.

Toivotaan kuitenkin, että rohkeus ja viisaus tekisivät liiton ja että STX saisi tilauksen ja sitä rahoitettaisiin oikein perustein kuitenkin  turvaamalla valtion asema, vaikka sitten pääomalainalla, joka vois johtaa omistukseen pahimmassa tapauksessa. Meille asia on elintärkeä.

Ps. Hallituspuolueiden eduskuntaryhmille tukea valtion rahoitukseen. ex. teollisuusneuvos Mauno Harmo,sd pitää perusteltuna. Hallitus joutuu koviin paineisiin ja toivotaan kaikella olevan suotuisaa vaikutusta. 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!