Reima Ojalasta tekninen johtaja ja lisää erityisopetusta

Kaupunginhallitus valitsi DI Reima Ojalan tekniseksi johtajaksi.
Ennestään Naantalissa tuttu Turun rakennustarkastajana pitkään ollut lahjakas pitkän linjan insinööri on tunnettu jämptistä linjastaan. Toivotaan hänelle entiselle mestarijalkapalloilija – pikajuoksijalle menestystä!

Tuntikehys uuteen käsittelyyn

Kaupunginhallituksen listalla oli asiana lautakunnan päätöksen alistaminen. Päätösehdotus kuului: 

että kaupunginhallitus kuulee vs. sivistystoimenjohtaja Kimmo Kuusimäkeä asiantuntijana.
Kaupunginhallitus päättää, että koulutuslautakunnan 27.3.2018 §:ssä 26 tehty päätös pysytetään voimassa.

Niin myös kävi, vaikka tai ehkä siksi, että Kuusimäki kertoi jo muuttavansa esitystä seuraavaan kokoukseen, koska on ilmennyt lisääntyviä tarpeita erityisopetukseen. Syynä on tarkentuneet tiedot oppilaiden määrästä ja erikoistarpeista. Sivistystoimenjohtaja arvelikin, että käsittelyssä oleva päätöksenteko tapahtui liian aikaisin,ja että ehkä  pitää jatkossa tuntikehyspäätös siirtää myöhäisempään ajankohtaa.

Kaikki näyttää nyt menevän hyvin ainakin niin hyvin, että kaupunginhallitus jää luottavaisesti odottamaan koulutuslautakunnan uutta parannettua päätöstä.
Tässä joutuu kysymään luottamushenkilöiden aseman perään. Miten kukaan voi tietää koskaan, miten asiat todellisuudessa ovat, kun näin nopeasti tilanteet muuttuvat?
Ja toinen kysymys tuli mieleen, että oliko sittenkin Jasper Vileniuksen,vihr. asian esille nosto todellinen syy muuttuneeseen kantaan. Eli on oikein, että luottamushenkilöt ovat uteliaita ja seuraavat asioita korva tarkkana valmiina puuttumaan epäkohtiin.

Tässä yhteydessä kuin myös kouluverkkoselvityksen yhteydessä on tullut esille, että Kuparivuoren kielirikasteinen opetus ollaan korvaamassa kaikille suunnattavilla kielisuihkuilla.
Ei huono ajatus ollenkaan.

Ps. Tämän kirjoituksen jälkeen Rannikkoseudussa Pentti Oskari Kangas kirjoitti oivallisesti kyläkoulun opettajana.
Kirjoituksia palstalla on Mikko Rönnholmin kuvallinen juttu: Pieni koululainen ja perinne

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!