Reilusta pelistä ei tietoakaan

GloomsterburriedStephens20130131.JPG

Eilisessä a Talkissa oli keskustelu EU-kansanäänestyksestä. Aihe on noussut esiin David Cameronin puheen jälkeen.
En ole juurikaan ymmärtänyt sitä ymmärtämystä, mitä esimerkiksi Jutta Urpilainen ja Susanna Huovinen  ovat osoittaneet sanomalla, että Cameronin puheessa  oli paljon oikeita asioita. Voi niin ollakin, mutta kun operaation juoni yksinkertaisuudessaan oli  sisäpoliittinen taktikointi  seuraavia vaaleja ajatellen, niin sellaista temppuilua kohtaan ei tarvitse osoittaa mitään ymmärtämystä, yksinkertaisesti . Keep it simply,

Euroopan Unionin kehittämisen veturina ei voi toimia asiaan lähtökohtaisesti vihamieleisesti  toimivat. Rusinat pullasta - ajattelua ei tietenkään hyväksytä, mutta sekin on sinänsä jotenkin hyväksyttävämpää, kuin asian alistaminen sisäpolitiikan välineeksi. Juuri tätä samaa yritetään Suomessa niin perussuomalaisten kuin Paavo Väyrysenkin operaatioissa.  Ja erityisen ällöttävää tämä on silloin, kun toiset kamppailevat vaikeissa olosuhteissa ja hankalien ratkaisujen parissa, niin toiset ilkkuvat. Vähän sama kuin meripelastajille toivotettaisiin kaikkea pahaa.

Rauha, Raha ja Rakkaus oli illan keskustelun tietoisimman puhujan Sirpa Pietikäisen EU:n etujen puolustuksen pelkistys. Olipa vastenmielistä taas kuulla kristillistä hurskastelua Sari Essauyhin suusta. Saman Euroopan Kansapuolueen edustajat puhuvat ristiin.

Philip Stephens kertoo FT:n jutussa että mustamaalaajat ovat haudanneet Euron ennen aikojaan. Arvio on, että ei tule selvää liittovaltiota, vaan jatko on siellä hallitusten välisen ja liittovaltion välimaastossa. Eli siis paluuta pelkkään vapaakauppa-alueeseen ei tule. Käsittämätöntä on se, että EU:n tiukat vaatimukset talouden velkaantumisen estämiseksi ovat vastemielisempää kuin markkinoiden samat vaatimukset. Siitähän oli kyse Suomessa 1990-luvun lamassa ja siitä on ollut kysymys myös Euroopan vaikeuksissa olevien valtioiden rahoituksessa. Näihin tilanteisiin ei tulla, jos yhteisiä sääntöjä noudatetaan. Se, mihin rahat jaetaan, ja miten varat kerätään,  ei EU:lla ole sananvaltaa. Se eduskunnan käsissä vähintään yhtä paljon EU:ssa ollessa, kuin ulkopuolella.  Markkinat ovat suurin vaikuttaja Suomen itsenäisen päätöksentekoon joka tapauksessa. Reilusta pelistä ei tässä politiikan vääristelyssä näytä olevan pienintäkään tietoa. Sosialidemokraateilla on itsetutkistelun paikka.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!