Rauhoittumista , EKP ei laske korkoa ja uskoo parempaan

WolfDraghialone20120910.JPG

  • Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi uskoo, että euroalueen talous elpyy tänä vuonna - vakaantumisen merkkejä on hänen mukaansa jo näkyvillä.
    Nousu taantumasta edellyttää kuitenkin sitä, että Euroopan kriisimaat jatkavat talousuudistusten tiellä.
    Draghi perusteli iltapäivällä EKP:n päätöstä pitää ohjauskorko edelleen 0,75 prosentissa. Pääjohtaja korosti, että EKP:n neuvoston korkopäätös oli yksimielinen eikä koronlaskusta ollut puhetta.
    Draghi sanoi tiedotustilaisuudessa myös, että inflaatio laskee alle kahden prosentin tänä vuonna. Yle 10.1.2013

 

Lontoon olympialaisten aikana EKP:n pääjohtaja Mario Draghi oli panelistina Lancaster Housessa tilaisuudessa, jossa oli tarkoituksen saada investoijia Iso Britanniaan. Draghilla oli kuitenkin painavampaa asiaa mielessä.
Yhteisvalutta euro oli vaikeuksissa; lainauskustannukset olivat korkealla Kreikassa, Espanjassa ja Italiassa.  
Spekuloitiin euroalueen  hajoamisella.  Oli tullut aika vetää linjaa  (“Within our mandate, the ECB is ready to do whatever it takes to preserve the euro,” Mr Draghi said, pausing for effect. “And believe me, it will be enough.”) Mandaattimme puitteissa EKP on valmis tekemään kaiken sen mitä vaatii  euron säilyttämiseksi. Pienen paussin jälkeen hän jatkoi: ”Uskokaa minua ,se tulee olemaan tarpeeksi.”

Näiden lauseiden perusteella Mari Draghi valittiin FT:n vuoden henkilöksi, kertovat asian julkaisseet
Lionel Barber and Michael Steen vuodenvaihteessa.

  • Hän ohitti jopa Angela Merkelin, josta tuli FT:n seuraavassa luokituksessa vuoden nainen.

Jos siis halutaan kriisin käännettä hakea viime vuodelta, niin se tapahtui siis Lontoossa italialaisen EKP:n pääjohtajan toimesta. Aikamoista kohtalon ivaa, italialainen pelastaa euron Lontoossa!

Kuvan selitys ja muistin palautus:

Vielä syyskuussa, kuten kuva kertoo,  Martin Wolf epäili, ettei Draghi yksin pysty pelastamaan euro, kun esimerkiksi Budesbank oli vastassa. Niinkin se varmaan oli ja on. Mutta merkittävää on, että ainut todellinen  keino euron pelastamiseksi  oli EKP:n rajoittamaton rahoitustuki . Kyseessä on paljon parjattujen eurobondien pikkusisar ehkäpä äpärä, kun siihen ei tarvittu monia vihkiytyneitä tekijöitä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!