Rauha kaupungissa ja osapuolilla hyvä tahto

Vapaaaikateatteri20161219.jpg

Kelvottomat tilat Vapaa-aika tulli ja Kesti- Maaria ovat muuttuneet käyttökelpoiseksi lähemmässä tarkastelussa ja niinpä nyt on vapaaehtoistoimijat ja kaupungin virkamieskunta päässyt yhteisymmärrykseen, joka on läpäissyt lautakunnat ja saanee siunauksen kaupunginhallituksessa.

Toivottomalta vatuloinnilta vaikuttanut prosessi toimi sittenkin. Mutta prosessi toimi ja tuotti tulosta ja niinpä seuraava järjestely tuntuu ainakin paperilla toimivalta. Ja ehdotus kuuluu:

Tilavaihdoista on keskusteltu Kuparivuoren koulun rehtorin ja koulun henkilökunnan, Naantalin opiston rehtorin, vapaa-aikatoimen päällikön, vapaa-aikatoimen sihteerin ja Naantalin teatterin edustajien kanssa ja kaikki suhtautuvat myönteisesti tilavaihtoihin.
Vaihdot on mahdollista toteuttaa seuraavan aikataulun mukaisesti:

•Kesti-Maaria kunnostetaan vuoden 2016 loppuun mennessä.

•Kuparivuoren kouluun tehdään atk-luokka tammikuun 2017 aikana

•Muut toiminnat lukuun ottamatta Kuparivuoren koulun aamu- ja iltapäivätoimintaa siirtyvät tammikuun 2017 aikana Kesti-Maariaan (taikka muihin sivistystoimen tiloihin toiminnan luonteen ja oman valinnan mukaan, kaikki toiminnat mahtuvat Kesti-Maariaan).

•Aamu- ja iltapäivätoiminta siirtyy Kuparivuoren kouluun helmikuussa 2017.

•Teatteri voi aloittaa siirtymisensä Vapaa-aikatulliin tammi - helmikuun 2017 aikana siten, että näytökset voidaan aloittaa maaliskuun 2017 aikana.

aamu ja iltapäivätoiminta sopii koulun yhteyteen, teatterille tulee toimivat tilat, ja pienempi muotoista liikuntaa voi harjoittaa Kesti- Maarissa. Totta kai muutokseen liittyy kitkaa ja monesti vääryyttä kärsitää silloin eniten, kun joku toinen saa oikeutta.

Tällaiseen lopputulokseen pääseminen on saavutus, josta tulee bonusta niin kaupungin henkilökunnalle, lautakunnille kuin  harrastajatahoille.

Nyt on ryhdyttävä välittömästi selvittämään, mitä tulevaisuudessa. Juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että ikäluokkien pieneneminen luo joustavuutta ja ehkä laajennuksen yhteydessä suhtaudutaan yhteisiin tiloihin samalla innolla kuin liiketilojen toteuttamiseen.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!