Pyrrhoksen voittoja, kaikille myös suomalaisille

Rachmanedollinenvalloitus20150713.JPG

Saksalaisten suuresta voitosta puhuminen on tyhjänpäiväistä eikä nöyryyttävän valloituksen uskota toteutuvan. Pari kovaa kolumnistia FT:ssä erilaisilla argumenteilla näkevät tulevaisuutemme suhteellisen synkin värein. Sellainen näyttää olevan Suomenkin hallitukselle sopiva suunta. Luullaan, että olemme herran valittu kansa, joka juonikkaasti pystyy tekemään hyviä diilejä omin voimin ja maaseutuelinkeinoihin luottaen.

Koko tarina tuo mieleen suuren saksalaisen Karl Marxin sanonnan:— "Historia toistaa itseään, ensin tragediana, toiseksi farssina." Viimeisin Kreikan velkadiili on sekä farssi että tragedia, samaan aikaan. Gideon Rachman

Kun luovutaan pyrkimästä euroalueen poliittisen ja taloudellisen unioniin, muuttaa se utilitaristiseksi ( hyötyjä tavoittelvaksi) projektiksi. Jäsenvaltioissa lasketaan kylmästi painaa etuja ja kustannuksien painoarvoja, kuten Yhdistynyt kuningaskunta arvioi parhaillaan arvioi EU-jäsenyyden suhteellisia etuja tai haittoja. Tällaisessa järjestelmän tulee joku maa jossakin joskus haluaa lähteä. Eikä vahvaa poliittista sitoutumista säilyttämiseen enää ole jäljellä. Wolfgang Münchau.

Olipa uusi kokemus aamutelkkarissa, kun Sampo Terho, ps puolustaa salailua ja Timo Harakka vaatii avoimuutta. Veikko Vennamon aikana kaikki oli toisin. 

Mutta se ei ollut pointti, vaan se, että demari, jolla oli asia hallussa ja jonka puheissa oli myötätuntoista suhtautumista ja eurooppalaista yhteisöllisyyttä.
Ja toinen pointti oli Sampo Terhon asioihin perehtyneisyys. "Arvioita on kaikista vaihtoehdoista tarpeeksi", vastasi Sampo Terho. Timo Soinin väitteiden torjunnassa hän joutui vanhanaikaiseen: Sitä pitää kysyä Soinilta. Tarkoitan pikku esimerkeillä, että keskustelussakin pitää osata. Tässä suhteessa Timo Harakka on ammattimies, jolla asiat ja asenteet paikoillaan.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!