Pyöräilyä ja soutua

TurunkaupunC2B4kipyC3B6rC3A4t20180625.JPG

Oheinen kuva kuva pani miettimään, miksi Fölipyöriä ei ole Naantalissa.

Naantali on tai aianakin oli  tunnetusti Turun matkailuvaltti. Sitä mieltä oli varmaankin pyörälle KUVAN  Naantaliin tullut fillaristi. Edestakainen matka voi olla liian korkea kynnys, joten yhteen suuntaan ajaminen pitäis  mahdollistaa, jos Naantalin pääsäkin olisi pyöräparkkeja.
NAANTALIN MATKAILU JA KAUPUNKI VOISIVAT AKTIOVITUA JA RYHTYÄ TOIMEEN HETI HEINÄKUUSSA.

Soutaminen kannattaa aina

Kaupunkisoutuvene tuo meren lähemmäksi ihmisiä, otsikoi Hesari 30.6. 2018 pääkirjoituksena ja kertoo, että KAUPUNKIPYÖRÄT ovat olleet menestys. Pyöriä on yli 2 500, ja käyttäjiksi on Helsingissä ja Espoossa rekisteröitynyt jo yli 40 000 pyöräilijää.

Soutuveneiden tarkoitus on houkutella erityisesti lapsiperheitä Rantaraitin varrelle tutustumaan Espoon saaristoon – retkelle, ongelle, kuntoilemaan. Pelastusliivit kuuluvat varustukseen.

Rantaraitti on Espoon merenrantaa mukaileva yli 40 kilometrin ulkoilu- ja virkistysreitti. Veneet ovat Rantaraitin tarjonnassa tervetullut lisä, jonka avulla ihmiset pääsevät helposti nauttimaan luonnosta ja maisemasta.

Kaupunkisoutuvene tuo meren lähemmäksi ihmisiä – Helsinginkin kannattaisi ottaa ideasta koppi.

Naantalinkin pitäisi tehdä samoin, Meillä on hieno rantaraitti Vanhankaupungin rannasta Taimon lahteen ja erityisenä lisänä KAILO.

Soutaminen on hyvää kuntoilua ja kaupungilla on lähisaari Hiippa ja seurakunnalla Jakoluoto. Kauempana on Väski, joka on osittain Muumimaailman käytössä ja kovalle kuntoilijalle Ryöväri. Naantalin venesatamasta voi tehdä sellaisen kauniin karikierroksen: Krapinnokasta aloittaen, Lappalaisten ranta ohittaen ja Ukko Pekan siltojen alta Raumakari kiertäen, Ristikari sivuuttaen (ei saa soutaa Kultarannan puolelta), Kaura karien ympäri, Kailo kiertäen ja takaisin Kailon johtavan sillan alta takaisin. Mielenkiintoisia maisemakokonaisuuksia joutsenen näkövinkkelistä tunnissa tai kahdessa.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!