Puheisiin mennyt vuosi päättyi ja uusi alkoi.

HyvC3A4C3A4tC3A4tC3A4vuotta20170101.jpg


Vanhan torin kuulijakunta suuntasi Maamme laulun jälkeen katseensa läntiselle taivaalle. Ja kysymys kuului: Tulevatko raketit Kultarannasta?
Presidentti instituutio ei yleensä eikä erityisesti Sauli Niinistön ollessa ohjaimissa ei ammu raketteja ja miksi ampuisi, kun ei se kuulu kaupunginkaan tapoihin - ei edes uusien valtuutettujen kunniaksi.
Hienosta ilotulituksesta huolehti tälläkin kerralla rannassa ovensa vuodet ympäri ovensa auki pitävä Trappi. Yksityisetkin ampujat pääsivät osallistumaan siellä ampumalla omia raketteja vaaraa aiheuttamatta muille. Se oli yksilöllistä vastuuta yhteiseksi iloksi.

Uuden vuoden aamu 1.1.2017 valkeni kuulaassa kirkkaudessa ja päivän kohottavin hetki on tasavallan presidentin puhe. Sauli Niinistö puhuu lounaissuomalaisittain lyhyesti, mautta ei kuivasti. Pausseista ja painotuksista löytyy tunnelmaa, joka koskettaa meitä.

Kyynikot ja viisastelijat löytävät aina narinan aihetta; ellei ole liikaa, niin on liian vähän.
Puhe oli hyvää kokonaisuus ja kommenteista päätellen, sieltä löytyi eri suuntiin meneviä löydöksiä. Kirjoituksia palstalla ei tulkita puhetta, mutta arvioidaan sitä.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!