Populismia Britanniassa

Uudetvihollisetmaahanmuuttajatjakapitalistit20140731.JPG

Philip Stephens kertoo toryjen kaampailevan muukalaisvihalla ja Labour nostattaa kapitalistikiukkua.

Stephens pilkkaa, että aikaisemmin maapallon lämpiämistä pelkäävä David Cameron järjestää poliisi-iskuja laittomien siirtolaisten koteihin voittaakseen takasin UKIP:n oikeistolaisia kannattajia.

Tavallisesti liikkuvia äänestäjiä on kosiskeltu keskellä, nyt Ed Miliband on vanhoilla ideologisilla sosialistiteemoilla liikkeellä.

Matematiikka suosii työväenpuoluetta, vaikka konservatiivien kannatusodotukset ovat korkemmalla. Vallitulosta on siten vaikea arvioida.

  • Pulma on, että tämän kertainen vaalivalinta voi olla merkittävämpi kuin useimmat aiakisemmat. Selvä porvarien voitto voi johtaa Britannian eroon EU: sta. Ja toisaalta maalla ei todellakaan ole varaa työväenpuolueen talousstrategian, joka jäljittelee François Hollandea ja ranskalaisten sosialistien virheitä. Stephens
Sellaista poltiikka on.
Selvästi pahempaa jälkeä syntyy, jos brititi jättävät EU:n. Sosialistisia vaaliohjelmia on ollut tapana korjata realistisemmiksi.  Pahitteeksi ei ole, vaikka kaaptialistitkin vähän kriittisemmin arvioisivat oman poltiikkansa viisautta koko järjestelmän ja ihmiskunnan kannalta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!