Politiikka ei ole matematiikkaa

Kikyverohelpotus20160602.JPG

Teemu Luukkaa kirjoittaa Hesarissa:

Eräs virkamies kuvaili veronalennuspuheita niin, että Suomi on maa, jossa ammattiliitto Pamin vasemmistosiipi vaatii myös rikkaille veronkevennyksiä, joita kokoomus jarruttelee. Aikaisemmin demarivetoiset liitot eivät ole vaatineet veronalennuksia ainakaan yhtä äreästi kuin nyt. Perusporvarihallitukselta niitä voi pyytää, etenkin kun pääministeri on mennyt niitä huolimattomasti lupailemaan.
Toisesta päivän tapauksesta vastasi Suomen yrittäjät (SY). Järjestö on vuosikymmeniä vaatinut, että järjestäytymättömien yritysten pitää järjestäytyneiden yritysten lailla saada sopia työpaikoilla työehdoista työehtosopimusten puitteissa. Kilpailukykysopimuksessa tämä olisi merkittäviltä osin toteutunut.

Tästä osittain hullunkurisesta asetelmasta, joka näkyy veronmaksajien grafiikasta,  pääsen ajankohtaiseen toiseen politiikan kuumaan aiheeseen. Puheenjohtajaehdokas superälyköksi luonnehdittu Elina Lepomäki, on toimittaja Kari Valtosen tytär. Kari on mielikuvissani, utelias, mukava veikko, joka oli aikoinaan aktiivinen skuupin etsijä. Hän on avustanut Paavo Lipposta kirjojen teossa. Varsinaisesta henkisestä isänmurhasta ei taida olla kysymys. Tähänkään ei liity mitään luonnontieteellistä genetiikkaa, tämä vaan tulee mieleen.

Arvelen, kun en tunne, että markkinaliberalismi on Elina Lepomäen tapauksessa koulutuksen tulosta.
Pirkko Työläjärvi toisteli – vaikka itse olikin numeroihmisiä – että politiikka ei ole matematiikkaa. Hän varmaan tuli kokemuksen kautta tähän lopputulokseen. Niin voi käydä Elinallekin, jos hän ympärilleen katsoo kuteen Luukkaa yllä, sillä yksi filosofinen totuus on, että se mitä tapahtuu on totta  tottakai.

Virkistävä juttu on Elina Lepomäki ollut. Kokoomus on nimittäin ollut, ei vain EK:n apupuolue, vaan myös aika yksittäisten yritysten vietävissä. Ja sekin on ymmärrettävää, sillä yritysten asioiden ajaminen on Kokoomukselle yhtä luontaista, kuin palkansaajien järjestöjen ja palkansaajan puolustaminen SDP:lle. Ehkäpä tämäkin asetelma selkiintyy.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!