POLITIIKAN TORILLA TÄYDET KATSOMOT

HC3A4kC3A4miesjayleisC3B620140727.jpg

Naantalin Unikeonkestit on perinteikäs valtakunnantason tapahtuma!

Pari kesää sitten oli ilo havaita, että päivien ohjelmaan oli tullut uutuutena monien viihdetapahtumien rinnalle Politiikantori Itsenäisyyden puistoon.
Paikalla oli tuolloin alueen päättäjiä, aiheet ajankohtaisia ja kuulijoina kourallinen politiikasta kiinnostuneita kuulijoita. Hyvä idea oikeassa ajassa ja ympäristössä oli saatettu todeksi, siis teoksi. Uusi tapahtuma oli synnytetty.
Nyt sunnuntaina 27.7.2014 päätin katsastaa, miten tapahtuma oli kehittynyt.

Suunnistimmekin heti kymmeneksi vaimoni kanssa kuuntelemaan keskusteluja ja puheenvuoroja.
Itsellemmekin yllätykseksi poistuimme paikalta vasta ”valomerkin ” jälkeen puoli neljältä.

Varjoinen ja viihtyisä Itsenäisyydenpuisto, runsaasti istumapaikkoja, hyvä estradi, äänentoisto kunnossa, huippuluokan juontaja/vetäjä Markku Heikkilä, hyvin jäsennellyt ohjelmajaksot : Venäjä ja Suomen turvallisuuspolitiikka, SOTE, Suomen tulevaisuus ja Varsinais-Suomen mahdollisuudet,  neljä jaksoa ja välillä vedenjuontitauot eri puolueiden standeilla.

Kun lisäksi keskustelijoina oli kussakin ohjelmajaksossa kiinnostavat tulevien vaalien kandidaatit, yhteensä parikymmentä, oli ilmassa oikeata politiikan tuntua.

Itseäni miellyttivät eniten mielestäni  parhaiten asiantuntemuksensa näyttäneet :

Ilkka Kanerva Ukraina-terveisineen, Ben Zyskowicz erinomaisine SOTE-rautalankamalleineen, Ilkka Kantola rauhallisine kannanottoineen, Olavi Ala-Nissilä kansainvälisine kokemuksineen, Juha Haapakoski talous-talous-talous-perusteluineen ja  Katja Taimela Salo-kokemuksineen.
Keskustelut olivat asiallisia ja  juontajan hyvillä vedoilla saatiin aikaan mielenkiintoisia näkökulmia ja mielipiteitä.

Summa summarum : Meitä tilaisuus piti penkissä yliaurinkoisissa ja helteisissä olosuhteissa lähes 5,5 tuntia. Joten koimme tilaisuuden kiinnostavana.Onneksi emme olleet yksin. Koko päivän Politiikantorin penkit olivat lähes täynnä. Kun aihepiirien vaihtuessa myös osa yleisöstä aina vaihtui, laskin kuuntelijamäärän kokonaissaldoksi useampi sata Unikeonpäivästä nauttijaa.

Keskusteluissa kaivattiin tekoja puheiden sijaan. Naantalissa on erinomaiseksi teoksi osoittautunut vahvasti kehittyvä ja kasvava Politiikantori Unikeonpäivänä. Kiitos tekijöille ja järjestäjille.

Kari Veijonen, Äänestäjä

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!