Poliittisen pelin patti ja kansa kärsii

AikalisC3A4olisiparasoptioBrexitStephens20180927.JPG

Me ulkopuoliset seuraamme Brexit tapausta ja ihmettelemme, että miksei kansa voi äänestä niin kuin se tällä hetkellä haluaa uudestaan n. 55 prosentin enemmistöllä kumoon entisen päätöksensä.

Ensimmäinen kommentti on, että emme ole täysin ulkopuolisia; olemme myös 27 jäsenvaltion joukossa. Asia koskee meitä eikä ole meidän kannalta samantekevää, miten tässä tule käymään.
Eli EU:n asia on meidän eikä heidän.Mutta Juha Sipilä, joka  meitä edustaa, on kotimaisssa liemissä ja ulkoministeri Timo Soini on britti änkyröitten kaveri. Tee näillä jotain viisasta. Myös tästä syystä  Suomeen tarvitaan viisaampi hallitus.

Iso Britannia entinen kolonialistinen suurvalta elää ja pullistelee - polarisoituu.

Philip Stephens kirjoittaa FT-kolumnissaan, että siellä on toryjen joukossa niitä, jotka luulevat olevansa Winston Churchilleja ja voittavansa sodan ja toisella puolella labourissa on johtaja, joka nostalgisessa sosialismin innossaan ei voi tunnustaa, että EU ei ole kapitalismin juoni.

Työväenpuolueella mene nyt hyvin, uusia jäseniaä ja intoa löytyy.

Katso Anttonin terveiset puoluekokouksesta täältä.

Kuten Antton kertoo puoluekokouksessa yritettiin saada selkeä kanta uuden kansanäänestyksen puolesta.

Päätökseksi tuli , että ensin Theresa Mayn hallitus nurin ja uudet vaalit ja katsotaan tilannetta sitten tai jos se ei käy, niin ehkä sitten. Ja vielä sekaavuuden selventämisekski; ei kuitenkaan pelkästään saa kysyä, että palataanko jäsenyyteen vaan vaihtoehtona pitää olla ainakin jokin jäsenyyden ulkopuolinen malli.

Tässä nyt tulee mieleen viisaan ja älykkään ero. Viisas ei joudu tilanteeseen, mistä älykäs selviytyy. Mutta onko järjen käyttö sallittua vai pitääkö kansan saada sitä mitä tilaa?

Tyhmä  poliittinen peli johti Brexitiin – kansa äänesti vastoin omaa etuaan kiukutellessaan ja langetessaan populistien ansaan. Ja tämä konservatiivien uhkapeli nostatti entisten aikojen työväenpuolueen, joka pystyy kertomaan, että vallassa oleva hallitus ei hallitse tilannetta rohkenematta kuitenkaan selkeästi puolustaa EU vaihtoehtoa.

Philip Stephens päättyy omassa kolumnissaan siihen, että aikalisä on ainoa viisas ratkaisu.

Tällainen ratkaisun lykkääminen neljän, ja paremman viiden vuoden päähän - jättäisi Britannian huonompaan tilaan kuin mitä se nyt. Mutta se on aina ollut Brexitin väistämätön todellisuus.
Nykyinen peli olisi pitänyt olla yritys rajoittaa Brexitin vahingot. Sen sijaan nyt on uhkana nopea halvaantuminen. On aikaa pyytää aikalisä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!