Poliittinen Kreikka

KreikkaonpoliittinekysymysStepehns20150520.JPG

 

Kreikka on suuri kysymys kreikkalaisille. Kreikka on vaikea kysymys rahamaailman teknikoilee. Kreikka suuri kysymys muille maille; erityisesti Espanjalle, Portugalille ja Irlannille, jotka kärsimysten kirkastamina haluavat tasapuolista oikeutta eivät tietenkään halua Syrizan taudin leviämistä heidän maihin. Suomessa Kreikka toimi Perussuomalaisten hyväksi ja nyt ollaan sitten poliittisen nuoralla tanssin hetkissä heti kun valtionvarainministeri Timo Soini on virkavalansa vannonut.
HS:n pilapiirtäjä Karlsson kertoo jo ratkaisunkin.

Laveammin ajatellen, jokin näyttävä temppu kovan linjan osoittamiseksi tarvitaan.

Philip Stephens näkee Kreikan geopoliittisena kysymyksenä ja arvelee että ratkaisun täytyy lähteä maailman ja Euroopan tilanteen kokkonaisarviosta.
Hän lopettaa kolumninsa FT:ssä

Kreikka sijaitsee strategisesti Euroopan mantereen kaakkoiskulmassa. Se on yksi reitti maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille, jotka pakenevat Lähi-idästä. Se luo mahdollisuuksia islamistisen jihadisteille tuoda heidän sotaansa Eurooppaan. Balkan on painopistealue Venäjän presidentti Vladimir Putin pyrkimyksissä horjuttaa läntisen sotilasliitoa. Kreikka on Naton jäsen. Voiko Eurooppaa todella antaa sen hallituksen pudota Moskovan syliin? Mikä on signaali tästä muulle Balkanin alueelle? Entä jaetulle Kyprokselle?

Nämä ajatukset pyörivät päättäjien mielissä, kun Ateena lähestyy uutta maksupäivää. Olisiko strategista kustannukset suuremmat poliittisesti ja taloudellisesti, jos antaa sen mennä kuin että sen taakkaa kannettaisiin ja mahdollistettaisiin  sen horjuva pinnisteleminen? Nämä ovat valtioiden päämiesten asioita - ei tekniikkojen.

Joko niin tai näin, tarinalla on onneton loppu. Euroalueen sisä- tai ulkopuolella tai ylimääräisillä  velkahelpotuksilla tai ilman niitä, Kreikka voi toipuu vain vasta, kun se aloittaa modernin eurooppalaisen valtion rakentamisen.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!