Pocornia poltiikkaa ja mielen liikkeitä

Diana20180907.JPG

Miapetra Kumpula-Natri esimerkillinen MEPPI. Hän tiedottaa ahkerasti, on tavattavissa nytkin jo kolmatta kertaa kesän lopulla Turussa. Hän kertoo Unionin tilasta yleisesti ja erityisesti nykyajasta; hänellä on todellista aihetta nostaa kissan häntää. Ulkomailla sähköisiä vempaimia käyttävät tietävät verkkovierailujen hintojen laskeneen. Mipen raportin pohjalta se aikaan saatiin.

EU ei turha vaan hyödyllinen ja välttämätön; suomalaisten edun mukaista on sitä kehittä.
Tästä perusasiasta vallitsi yksimielisyys elokuvateatteri Dianan panelistien keskuudessa.

Elokuvateatteri Diana oli uusi, kun siellä olimme Leenan kanssa katsomassa vaikuttavaa elokuvaa Kunnian mies (A Man for All Seasons) on Fred Zinnemannin ohjaama draamaelokuva vuodelta 1966. Se kertoo renessanssifilosofi Thomas Moren elämästä. Elokuva voitti parhaan elokuvan Oscar-palkinnon ja viisi muuta Oscaria.
Mieleeni se jäi Thomas Moren kohtalosta. Thomas More sai maineen merkittävänä, oppineena humanistina ja oli monissa tärkeissä viroissa, kuten lordikanslerina vuosina 1529–1532.
Morelta on peräisin sana utopia.
mikä on hänen antamansa nimi kuvitteelliselle saarivaltiolle, jonka poliittisen järjestelmän hän kuvaili vuonna 1516 julkaistussa samannimisessä kirjassaan Utopia. Kirja kritisoi vallitsevaa yhteiskuntaa epäsuorasti antamalla esimerkin järkevästi järjestetystä yhteiskunnasta.
Hänen järkähtämättömyys Kuningasta vastaan vei hänet mestauslavalle.

Moni voi arvella, miksi elokuva paneelissa tuli mieleeni.

Kirjoituksia palstalla on ennen ja nyt näkökulmasta.


 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!