Pääkirjoitus

Lainaan tähän alkuun tämän sivun ahkeran kirjoitusammattilaisen Aku Aittokallion kommentin liittyen eiliseen uutisjuttuun pakolaisasian käsittelystä:

  Tälle pakolaiskommentille ja - analyysille olisi toivonut nyt kerrankin pientä kannustavaa aktiviteettia demareilta itseltään tähän hautakammion hiljaisuuteen, joka vallitsee tällä sivulla, jota muuan sivistynyt (menneen sosialidemokraattisen maailman?) ihminen pitää yllä - kai yhteiseksi hyväksi ja keskustelun herättämiseksi? Hämmästyttävää, että Suomen aktiivisimmin päivitetty paikallinen sosialidemokraattinen sivu ei herätä vähäisintäkään kommenttia ja elämäniloa, mitä hyvänsä analyysia täällä julkaistaan. Ainoa reaktio on, jos minä jotain kommenttia kirjoitan, niin voin saada aggressiivisen puhelinsoiton itselleni. Hävetkää, toverit. Tämäkin pakolaisteema valuu persujen laariin, kun te taas kerran nukutte yltäkylläisyydessänne, ja heräätte torkuiltanne minuutiksi, kun aavistatte, että joku ihan luvattanne lausunut kriittisessä sävyssä salaperäisen sanan edunvalvonta. Teidän aikanne on mennyt, torkkujat, koska te päätitte niin itse. Onneksi Merisali aukeaa taas pian :)

Aloitan itsestäni - se nyt ainakin on nykyaikaa. Edustan sosialidemokratiaa, johon olen kasvanut. Vaikka olen käytännön asioihin sotkeutunut ja tehnyt monenlaista siviilityötäkin, olen periaatteellisena sosialidemokraattisen lähtökohtana pitänyt ihmisen vapauttamista inhimillisen elämän mahdollistamiseksi ja yhteisen tuotantokyvyn nostamiseksi. ITSEÄÄN TOTEUTTAVA KANSALAINEN KEHITTY OMAKSI ONNEKSEEN JA YHTEISKUNNAN PARHAAKSI.

Luulen, että tämän aatteen kanssa jaksan jäljellä olevan elämäni elää.

Tätä palstaa on pidetty tusinan vuoden ajan tiedon levittämiseksi, Naantalin sosialidemokraattien politiikan linjojen kertomiseksi, yleisen yhteiskunnallisen keskustelun käymiskesi ja myös inhimillisiä kiinnostuksen kohteena olevien  aiheiden kertomiseksi.
Sivuilla on selkeästi sanottu, että vastaan puheenjohtajana sivuista. Vastoin toiveitani japyrkimyksiäni on käynyt niin, että sivuilla on ollut hyvin vähän muiden tekstejä.

Aku Aittokallio on useaan otteeseen yrittänyt ärsyttää keskustelua palstoille - ikävä kyllä turhaan. Hän ei taida olla ihan väärässä  viitatessaan laiskuuteen. Mutta muitakin tekijöitä on. Nykyiset someyhteydet ovat helpompia , monipuolisempia, mielenkiintoisempia ja yksilön pyrkimyksiä paremmin palvelevia. Voimat menevät sinne. Tämän palstan ankaruus on siinnä, että tänne jää pysyvä jälki. Akun kanssa sanallista kisaa käyminen on nykytermein haastavaa ja voi se olla niinkin, että palstan kirjoitustaitoisista lukijoista monet voivat olla kanssani samaa mieltä eivätkä siksi sitä julista.

Oli syyt mitkä tahansa, sanon mikä on itsestään selvää, että palstan tarkoituksena on alusta alkaen ollut tarjota paikka käydä keskustelua ja esittää mielipiteitä. Tiedon levittäminekään ei ole pahasta ja joskus voisi olla jotain hauskaakin sanottavana. Palstan pitäjä ei ole esteenä; vain kerran jo nyttemmin edesmenneen henkilön muita loukkaavaa kirjoitusta olen joutunut sensuroimaan.

Tervetuloa palstalle.
mr


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!