Pikkuhiljaa eteenpäin

Finanssiministereidendeal20181204JPG.JPG

Finascial Times kertoo viime yön maratonneuvottelujen päättyneen jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen euron 20 vuoden taipaleen kunniaksi.

EU: n valtiovarainministerit ovat sopineet toimista, joilla euroa vahvistetaan tulevia rahoituskriisejä vastaan solmimalla sopimus yön aikana käytyjen neuvottelujen jälkeen. Ranskan johtamille uudistusehdotuksille Pohjois-Euroopan hallitusten haluttomuus jakaa enemmän rahoitusriskejä oli vaikea yhtälö.

Brysselissä kokoontuneet valtiovarainministerit päätyivät yli 12 kuukauden sensitiivisten neuvottelujen jälkeen dealiin yhtenäisvaluutan tulevaisuuden varmistamiseksi.

Euroryhmää johdetataan Portugalista ja se voikin olla hyvä, sillä se on etelän ryhmässä, mutta samalla  asioitaan hoitaneiden joukkuun kuuluen.

Euroryhmän puheenjohtaja Mário Centeno totesi, että tulos merkitsi "läpimurtoa joihinkin avainkysymyksiin", mikä saavutettiin "hyvin jännittyneiden ja uupumattomien neuvottelujen" tuloksena.

"Tämä ei ole tien loppu", totesi herra Centeno ja korosti, että uudistussuunnitelmien täytäntöönpanoon olisi lisättävä neuvotteluja muun muassa muuttamalla EVM-sopimusta.

Tulosta tietenkin esitetään kaikkien osapuolten voittona ja vielä sen toimeenpanosta väännetään moneen kertaan.
Mutta tärkeintä oli, että saatiin jotain aikaan ja yksikin askel oikeaan suuntaan on tervetullut.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!