Pietarin avaimet

Saappaatvaiavaimet.JPG

Jarmo Rosenlöfin saappaita sopivampi vertaus TS:n  Jari Heino mielestä olisi sanoa, että hänen seuraajansa Päivi Pietari sai Turun politiikan avaimet. 
Jos lukijoilta huumorin tajua riittää niin sanon Jari Heinon olevan oikeassa ja väärässä. Japi ei jätä saappaita, kun ei niitä käytä, sen sijaan Päiville ne näyttävät kuuluvan kuvaan.

Avaimilla on monenlaista merkitystä ja avaimia on eri laisia; nuotin vai pullon avain esimerkiksi. Nyckeln till rike mans port,  on ruotsintunneilta mieleen jäänyt. Niin ja taittaa maailaman kuuluisimalla Pietarilla olla avaimet kristikuntaa  kautta aikojen  puhuttaneeseen porttiin. 
Avainpelaaja tai avain lapsi ja kaikkea muuta avaime ympäriltä löytyy.

Ajankohtaisesta Venäjän edeltäjästä sanottiin, että Neuvostoliitolla on valtaisa luonnonvarojen aarrearkku, mutta sen avain on arkun sisällä.

Monissa kassakaapeissa on avain ja koodi. Ja entistä enemmän on salasanoja, joilla pääsee sisälle niin fyysisesti sisälle  kuin virtuaalisesti ihan pilviin asti. Ei kuitenkaan riitä, että on muodollinen avain eikä sekään, että on oikeat koodit, sillä niitä pitää osata käyttää.

Turun politiikasta puheen olleen avaimesta, jolla pääsee oman ryhmän huoneeseen, ei paljon aikaa saada. Pitää olla jotain sanottavaa ja pitää osata kalibroida itsensä oikealle aaltopituudelle muiden sanoman kuulemiseksi. Pitää puhua sellaista kieltä, että muut haluavat sitä kuunnella. Varsinainen vaikeus alkaa, kun pitää saada kuulijat ymmärtämään. Kovin homma kuitenkin on saada  omille esityksille kannatusta.
Vanhaa poliittista kulunutta sanontaa käyttäen sanon, että valtuustoryhmän puheenjohtajauus on yksi mahdollinen mutta ei riittävä edellytys politiikan tekemiseen.

Niinkin sanotaan, ettei kunnallispolitiikka ole mitään avaruustiedettä lukuun ottamatta Itä-Ukrainan raketteja; pyytämättä ja kenenkään lähettämättä ne tekevät iskuja sinne mihin niitä ei odoteta.

Politiikka on tahdon asia, sanoi sosialidemokratian ikoni Olof Palme.
KRL:n sihteeri tuomari Hillevi Koponen ihmetteli aikoinaan, että miten kansakoulun käynyt Terho Lehto luulee osaavansa johtaa superlautakuntaa, jonka johdossa oli aina ollut akateemisesti koulutettu kaupunginjohtaja. Terho vastasi huomanneensa, että kun valtuuston puheenjohtajan nuija oli valinnan vahvistamiseksi pamahtanut pöytään, viisaus laskeutui hänen päälleen.

Pienen   läntisen naapurin toverit toivottavat menestystä Päivi Pietarille:
Muista, että kasakat ovat liikkeellä. Ja toiseksi huomaa Venäjän analogia mielessä pitäen, että länsilaajeneminen  ei suurellekaan ole vaivatonta. TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!