Pieni ja perinteinen ei ole Naantalissa muodissa

Kuparivuorenkoulu1963.jpg

Tämän valtuustokauden tärkeimmäksi asiaksi on nostettu palveluverkko suunnitelma.

Sitä on valmisteltu monessa vaiheessa ja monipuolisesti muodollisesti, mutta kuitenkin asiallisesti yksipuolisesti - nimittäin painopiste on ollut rakennuksissa. Itse opetuksesta ja sen tärkeimmistä resursseista eli henkilökunnasta erityisesti opettajista ei ole mainintaa sen paremmin määrän kuin laadunkaan suhteen.

Suunnitelman käsittämätön kohta näkyy alla olevassa kuvassa. Samassa paperissa olevien dokumenttien ristiriita on 300 oppilasta siten, että ennuste on 300 vähemmän kuin suunnitelman lähtökohta.

Sirpa Hagsbergin (kts. kirjoituksia sivua) perusteltu kaupunginhallituksen vähemmistöön jäänen esityksen hyväksymisestä hävisi valtuustossa äännin 33 – 10.

Lähes yhtä huonosti kävi Mikko Rönnholmin ponnelle, joka nykyisin on nimeltään toimenpide aloite, joka perusteluineen kuului seuraavasti:

Kuparivuoren koulun perustamisesta tule kuluneeksi tänä vuonna 125 vuotta. Koulu oli maalaiskunnan  ja kaupungin yhteinen Rakennus oli aikansa ylpeyden aihe. Valitettavasti se ei saanut seistä paikoillaan kuin 70 vuotta ja sen enneaikaista poismenoa suremme vieläkin.
Jotta nyt emme tekisi toistuvaa virhettä, ehdotan seuraava pontta.

Kaupunginvaltuusto tehdessään päätöstä palveluverkkosuunnitelmasta edellyttää, että palveluverkko toteutetaan siten, että Kuparivuoren koulun toimintaa jatketaan mahdollisimman pitkään vähintään vuoteen 2029. 


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!