Pettymystä pelkkää tuotta

ValhelupaukseteivC3A4tautaduunariWlf20161116.JPG

Martin Wolfin kirjoituksissa on paistanut hänen syvä uskaltaisin väittää inhonsa Donald Trumpin ideologian epä-älyllisuyyteen. Suoranaista tuskaa hän kärsii valhelupauksialla harhaanjohdettujen duunareiden puolesta.
Hän lopettaa kolumninsa:


Tuleva presidentti Trump lupaa kasvattaa infrastruktuurimenoja, säätää regressiivisiä (suuria tuloja suosiva) veronkevennyksiä, suojella omaa tuotantoa (protektionismi), leikkata liittovaltion menoja ja purkaa  sääntelyä. Lisääntyvillä infrastruktuuri-investoinneilla voidaan todellakin auttaa rakennusalan työntekijöitä. Mutta juuri muuta hyötyä näistä suunnitelmista olisi  työväenluokalle. Kaiken kaikkiaan hänen suunnitelmansa voi todellakin luoda lyhyen taloudellisen nousun. Mutta pitkän aikavälin seuraukset ovat todennäköisesti synkät,erityisesti hänen vihaisille , lankaan lentäneille työläiskannattajilleen Ensi kerralla, he saattavat olla vielä vihaisempi. Mihin tämä voi johtaa on pelottavaa.

Demokratian lähteillä Barack Obama muistutti sen oleva arvoltaa suurempi kuin yksikään valittu presidentti. Yle tiivisti sanoman.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!