Pettääkö Kokoomus ja valittavatko vihreät

Pari silmiin sattuntutta lainausta. Jotenkin on aika helppoa sietää muihin kohdistuvaa herjaa, vaikka tiedämme saunoja palavan kaikkien tonteilla.

Kokoomuksen koulutuslupaus on siis jälleen annettu, ainakin Grahn-Laasosen suulla: Ei koulutusleikkauksia.
Mutta voiko kokoomukseen luottaa? Pettääkö kokoomus taas – niin kuin se ja keskusta tekivät vuoden 2015 eduskuntavaaleissa?

Kovin luottavainen ei ainakaan voi olla, sillä kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon ja opetusministeri Grahn-Laasosen viestit äänestäjille ovat ristiriitaiset.

Orpo sanoi puoluevaltuustolle Mikkelissä pitämässään puheessaan, että tämän hetken ennusteiden valossa ”voimme joutua tekemään jopa 1–2 miljardin euron lisäleikkaukset julkiseen talouteen ensi keväänä, jos talouden ja työllisyyden tunnusluvut eivät lähde selvästi ylöspäin”. Suomen Kuvalehti 29.11.2016.

Vihreät tuntevat arvonsa eivätkä he juurikaan kärsi itseluottamuksen puutteesta. Heidän 25-vuotisjulkaisu on hyvä esimerkki siitä. Tunnustusta pitää turkulaisille vihreille antaa siitä, että kirjoittajiksi on pyydetty pari ulkopuolista politiikan vaikuttajaa.

Vihreän tuntee siitä, että vihreillä on mielenvireessä riippumaatta aina sormi pystyssä. Tämä johtuu yhden tulkinnan mukaan siitä, että vihreä aina tunnustelee tuulen suuntaa. Toinen tulkinta on, että vihreä opetta koko ajan olivatpa sitten tekemisissä samanmielisten  tai erimielisten kanssa. Pertti Paasio,sd Vihreät 25 v kirjassa Tärkkiöi assioi paremppa mailma

Samassa kirjassa kirjoittaa Pekka Ruola,kok:

Kirpeä tappio vihreille oli toripaikka. Tässä tapauksessa osa vihreistä ei ole halunnut hyväksyä valtuuston päätöstä vaan on eri teitä yrittänyt löytää valitusmahdollisuuksia. Tällainen toiminta haittaa kaupungin kehittämistä ja on demokratian halveksuntaa. Vihreät saivat täpärän voiton kirjastosiltakysymyksessä. Tappio oli karvas, mutta ei siitä kukaan valittanut ja silta on ollut käytössä monta vuotta ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!