Petteri Orpo, pettymys

Petteri Orpo on vakuuttava puheissaan eikä kovin pohdiskeleva  turkulainen tyypiltään, vaan sanoisin että enemmän tulee mieleen itäsuomalainen monisanaisuus..

Ensiksi Petteri Orpo johtajansa kieltäen sanoi EU:ta tarvitaan Ukrainan rauhan rakentamiseen. Se oli siis täysin toisin verrattuna Jyrki Kataiseen käsitykseen, että rauhan asia EU:ssa on vanhanaikaista eikä innosta nuoria.

Kokoomuksella on ollut keskeinen kestävyys vajeen rakentamissa, väitit lauantai-aamun vetäjä Jari Korkki, kun taas  Petteri Orpon mielestä ainoastaan Kokoomus on riittävä rohkea ja tehtävään sitoutunut.
Kysymyshän ei kulje näin vaan niin, että Kokoomus on rakentanut alijäämää verojen alentamisen politiikalla. Julkisen talouden velkaa on otettu juuri verotulojen vähenemisen vuoksi. Aina on sitten puhuttu lämpimiksi  leikkauksia sanomatta kuitenkaan mistä ja vielä vähemmän tekemättä mitään

Petteri Orvon mielestä tuleva tiistai vakava yritys hakea sopua eikä mikään silmänkääntötemppu; 
- Haetaan yhteinen näkemys sopeutuksesta, kasvusta ja  julkista sektorin koosta. Suomalaisten puolueiden on hoidettava velkaantuminen kuriin. Minusta kutsu on uudenlaisen politiikan tekemisen avaus.  AAA on tärkeä.

- Muutos tapahtui syksyn kehysriihessä. Löydettiin yhteinen linja: Rakennepaketti ja palkkaratkaisu. Nyt pöydällä on  talous viisaiden raportti. Isänmaan kannalta on päästävä yhteiseen näkemykseen talouskasvusta, työllisyydestä ja julkisesta taloudesta
-Millä tavalla me voidaan fiksusti keskittyä oleelliseen, jotta saadaan yhteiset varat riittämään, miten löydetään tärkeimmät ja oikeat asiat. Tähän asti on rakennettu uutta uuden päälle, eikä sitä se osata purkaa. Kunnille on annettu yli 500 tehtävää Nyt ensimmäistä kertaa purettiin jotain tehtäviä. Rahaa käytetään enemmän kuin koskaan kuitenkaan palvelut eivät toimi. 

Petteri jatkaa Kokoomuksen perinnettä sujuvalla mielikuvapolitikoinnilla; ei mitään uutta eikä todelliseen sisältöön siis substanssiin liittyvää. Julkisen talouden tasapainotus, talouskasvu ja työllisyys ovat tekijöitä, joiden keskinäinen suhde on oltava oikeassa balanssissa; liikaa leikkauksia,  liikaa veronkorotusta tai molempia ja niillä on taas vaikutusta talouskasvuun ja työllisyyteen.e on se pointti, josta pitäsi puhua.

Turun talouden hoito nostettiin esille ja tietenkin Petteri käänsi näkemyksen yleisiin ei Turku kohtaisin ratkaisuihin,ja  puhui vain purkamisen oikeasta polusta, ilman lisärahaa. Ja vielä sitten se mistä aina  puhutaan.kun ei mitään sanota; enemmän paikallisesti tilaa järjestää asioita.  Ja siitä sitten olikin helppo siirtyä pakkokeinoihin.
Pakolla liittämisen Petteri vastasi toivomalla, että hyvin liikkeelle lähtenyt selvitystyö menisi hyvässä hengessä eteenpäin. Seudulla on paljon kuntia ja hallintoa toista tuhatta luottamusmiestä. Monikertaisen byrokratian purkamiseen Kokoomus on valmis eikä liitetä ketään, vaan luodaan Uusi Turku. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Mielestäni valitettavasti ei mitään tai sitten sitä Suur-Turkua.

Arvomaailmaltaan kolmannen polven kokoomuslaisella on usko kaikkien aikojen suurimman uudistuksen soten onnistumiseen nyt kun luottamus ministeri Susanna Huoviseen on kunnossa.

Ei mitään omaperäistä, ei mitään uutta ja varsin vähän uskottavuutta. Puheenjohtajakisoissa ei Petterillä ole näillä näytöillä oikeistolaisemmalle Jan Vaapaavuorta vastaan  asiaa paitsi Jyrki Kataisen tuella ja siitähän on turkulaisilla huonoja kokemuksia, tarkoitan Ville Itälän kohtaloa.
Tämä kriittisyys ei johdu sympaattisesta, entisetä turkulaista puheenjohtajaa  fiksummasta Petteri Orvosta vaan hänen asiastaan täsmällisemmin sanottuna sen puutteesta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!