Peterin periaate

Peterin periaate: Työpaikkojen hierarkiassa jokaisella työntekijällä on taipumus edetä urallaan, kunnes hänet ylennetään tehtävään, johon hän ei enää ole täysin pätevä. –

  • – Vaikka varapuheenjohtajia on iso määrä, niin kyllä varapuheenjohtaja on määritelmän mukaan komission puheenjohtajan lähin apulainen siinä kokoonpanossa. Riippuen siitä, mitä puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat sopivat, niin varapuheenjohtajalle voi tulla hyvinkin näkyviä tehtäviä komission johdossa, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen arvioi.
    – Kasvu ja työllisyys on Jyrki Kataisen taustaan ja unionin toimivaltaan ajatellen äärimmäisen tärkeä tontti. Tehtävä on vaativa. Yle 31.8.2014

En tiedä, mitä Teija Tiilikainen tarkoitti vai tarkoittiko mitään viitatessaan Kataisen taustaan ja unionin toimivaltaan ja lakonisesti todeten, että tehtävä on vaativa.

Jyrki Katainen on ollut uskollinen Saksan kurin ja järjestyksen perästä juoksija.
Monet pitävät edellisen komission kaudella valittua linjaa juuri syynä nykyiseen kurjuuteen valtavaan työttömyyteen, nollakasvuun ja deflaatioon. Olli Rehn on saanut haukut aiheesta, mutta varsinaiset tekijät olivat euromaiden edustajat, jotka Angela Merkelin johdolla ajoivat kuuluisaa Austerityä eli talouden vyönkiristystä keinona ratkaista ongelmia.
Talousasioissa Kataisen meriittilistaan kuuluu FT:n noteeraus Euroopan parhaaksi valtiovarainministeriksi silloin, kun hän Suomen taloudessa arvioi, ettei maailman finanssikriisi heilauta Suomea samalla tavalla kuin lama 1990-luvun alussa, koska ”Neuvostoliitto ei voi tosita kertaa hajota.

Mutta menneet ovat menneitä ja nyt on nyt. Eli jäämme odottamaan mitä tulemaan pitää. Onhan sellainen mahdollisuus, että vahangosta viisastuu. Mutta se ei taida riittää. tarvitaan myös rohkeutta olla itsenäinen ja ajaa asioita kuvia kumartelematta. Se onkin sitten kovempi juttu. VAI ONKO PETERIN PERIAAT JO TOTEUTUNUT ?

Päivi Isolauksen kommentti Kauppalehdessä 1.9.2014:

  • Kataisen nimitys kasvusta ja työllisyydestä vastaavaksi varapuheenjohtajaksi maistuu Junckerin näpäytykseltä Suomelle. Katainen on korostanut budjettikuria enemmän kuin kasvua ja työllisyyttä. Juuri tästä asiasta Katainen joutui myös Euroopan parlamentin kuulemistilaisuudessa kaikkein kovimpaan ristituleen.
  • Mutta onko kyse todellakin superkomissaarista vai taustahahmosta? Salkuttoman komissaarin panos jää helposti näkymättömäksi. Hän joko torppaa tai hyväksyy. Mutta voiko hän tehdä aloitteita? Valmistella lainsäädäntöä? Puhumattakaan siitä, onnistuuko hän luomaan kasvua ja työllisyyttä?TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!