Pekka Hjelt jätti tyhjän aukon

pekkaHjelt20140621.jpg

Pekka Hjelt kuoli Teneriffalla 9.9. 2014 72 vuoden ikäisenä. Hänelle ei hänen tahtonsa mukaisesti järjestetty muistotilaisuutta.
Monien mielestä meidän aikoina on liian vähän persoonallisuuksia. Ja nyt on yksi vähemmän.

Pekka Hjelt oli monella tavalla erilainen; huippu älykäs, tietävä ja niin taitamaton ihmissuhteissaan. Kovinkaan moni ei Pekkaa tuntenut, sen sijaan lähes kaikilla oli hänestä mielipide, harvoin positiivinen.
Me kirjoittajat saimme jatkuvaa koulutusta Suomen kielen oikeinkirjoituksesta eikä Pekka muutoinkaan säästellyt kritiikin säiläänsä. Kiitoksen jakaminen ei kuulunut Pekan tehtäviin. Hänen vaatimuksen mittaista miestä, naisista puhumattakaan, ei tainnut olla olemassakaan.

Yksinäisyys, erikoisuus ja erityisyys olivat hänelle varmaankin taakkana, jonka kantamiseen hän ei osannut hakea eikä saanut apua. Vain lapset saivat häivähdyksen ihmisyydestä kovaan pintaan.

Pekka ei ollut kompromisiien tekijä eikä ollut mileipiteiden tuuliviiri, Hän uskoi vahvasti omiin kykyihinsä ja otti vastataan elämän vääjäämättömän lopun lääketieteen lisäajat hyväksyen  vakaumuksensa järkensä mukaisesti valmistautuen.
Pekka Hjelt oli harvinainen tapaus ja jotain tyhjää jäi jäljelle.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!