Pehmäen vihreyden voittaa vallanhimo

PuoluekannatusHs20170828.JPG

”Vihreät nähdään hyvin myönteisessä valossa sekä oikealla että vasemmalla”, kertoo Kantar TNS:n johtaja Sakari Nurmela.
Vähiten suosiota vihreillä on keskustan ja perussuomalaisten kannattajien keskuudessa.
”Oikeisto–vasemmisto-akselilla ei ole tälle äänestäjäryhmälle niin suurta merkitystä. Silloin haetaan arvojen vastaavuutta sekä tekoja, ratkaisuja ja hyviä ideoita. Uskon, että vihreiden kannatuksen taustalla on tämäntyyppinen porukka.” Hs arvio vihreiden menestyksestä.

Ja demarit kuvataan työväenpuolueeksi, jonka kannattajasta vain kolmannes on töissä! Tulevaisuudeksi uumoillaan maakuntien eläkeläispuolueen asemaa.
Viitataan Sanna Marinin arvioon, että kaupunkilaiset arvoliberaalit eivät demareista välitä.

Petteri Orpo, kok nimesi arvostamakseen muun puolueen edustajaksi Touko Aallon.
Tuskin saattumalta, sillä tällä palstallakin olen esittänyt Saksaan viitaten arvion, että jatkossa voimme valmistautua Kokoomus- vihreät yhteistyökuvioihin. Tähän olemme kunnallisella tasolla saaneet viitteitä, kun vihreiden joukoista löytyy entistä useammin puistokokoomuslaisia.

Vihreät, jotka valitsivat puheenjohtajaksi Touko Aallon eikä Emma Karia viime puoluekokouksessa, tekivät valinnan oikeisto-vasemmistoakselilla. Sillä akselilla , jota heidän mielestään – ulos päin puhuttaessa - ei ole merkitystä.

 Vihreät ovat onnistuneet varastamaan SDP:ltä johtavan oppositiopuoleen roolin ja suuren osan poliittisesta ohjelmasta ja samalla ovat siirtyneet lähemmäksi Kokoomusta. Erityisesti julkisen sektorin palveluksessa olevat varmojen kohtuullisen hyvin palkattujen toimihenkilöiden vaihtoehdoksi on noussut jotain uutta, muttei kuitenkaan mannerlaattoja järisyttävää.

Ihan paikallisesti mielenkiintoista on nähdä valtapolitiisen kuvion jatko: Ideologisesti kuten yllä HS:n arviossa todetaan, vihreät ovat kauimpana Perussuomalaisista ja Keskustasta, joiden kanssa Naantalissa ryhmä teki vaalien jälkeen kiinteintä yhteistyötä.

On odotettavissa, että vihreät muuttuessaan tavanomaiseksi porvarilliseksi puolueeksi kokevat persujen kohtalon.

Eli tilaajan äänestäjän luulo  ja tekijän eli vihreiden toimet eivät kohtaa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!