Paremminkin voisi olla, vai mitä?

Demokraattikuvatpuhuvat20180621.JPG

Muistan menneiltä vuosilta, kun eduskunnassa rakennettiin juhannusruuhkaa. Se oli harmitonta ja asiallista.
Nyt näyttää siltä kesäpäivän seisaus on pääministerin päässä. Vallan kerrotaan pilaavan miehiä – insinöörejäkin. Antti Rinne kertoo, mistä on kysymys:

– Se, että pääministeri ja keskusta yrittävät valtapoliittisista syistä painostaa eduskuntaa, on vastuutonta ja käsittämätöntä. On päivänselvää, että eduskunnan ja valiokuntien on saatava tehdä työnsä asiallisesti ja mahdollisimman ripeästi, kun kyseessä on näin merkittävä uudistus, Rinne sanoo.

Hallituksen lainvalmistelu ja toiminta sote-uudistuksessa ei saa Antti Rinteeltä kehuja.

– Se on ollut luokatonta, eikä Sipilän hallitus ole hoitanut tehtäviään. Asianmukainen käsittely eduskunnassa mahdollistaa sen, että hallituksen itse aiheuttama sekasotku voidaan vielä korjata. Hallituksella tai pääministerillä ei ole mitään oikeutta yrittää estää tätä. Tässä on kyse länsimaisen demokratian periaatteista, hän korostaa.

Ilkka Kantola rauhallisuudesta tunnettu asialinjan ykkösketjulainen viestittää:

Ennustettu juhannussää auttanee pitämään pään kylmänä. Minulle on syntynyt vaikutelma, että ihan oikeasti sosiaali- ja terveysvaliokunta tarvitsisi nyt kuukauden hengähdystauon. Sen jälkeen ehkä alkaisi syntyä tulosta.
Niin tai näin, näyttää siltä, että maakuntavaalit siirtyvät eduskuntavaalien yhteyteen, kun ottaa huomioon, että perustuslakivaliokunnan on huolellisesti arvioitava vielä sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöluonnos sitten kun se valmistuu. Sen jälkeen olleen lokakuussa.  Kun siitä laskee kuusi kuukautta eteenpäin, ollaankin huhtikuun ovella.

Kepun huolen ymmärtää. Mutta itsepä sössivät.

Nyt toivotan viikkoviestin lukijoille oikein hyvää ja elinvoimaannuttavaa keskikesän juhlaa!

Naapuri toivotteli hyvää juhannusta ja yhdessä totesimme, että pitääkö juhannustakin siirtää kuten Suomessa kaikkea, mutta tässä asiassa alamanakassa aikaisemmaksi keväälle viljojen tarvitsemien sateiden varmistamiseksi. Siinä olisi mahdottomia tavoittelevalle Keskustalle maakuntahallintoakin tärkempi tehtävä.

Kultarannan kokko

Sateita tarvitaan myös kokkojen polton sallimiseksi: Tulivatko ne siis sateet liian myöhään, se nähdään huomenna, sillä

vielä aatonaattona ei ponttoonia eikä kokkoa ole nähty!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!