Parannuksia Paraisilta

AnttiLindtman20160409.jpg

Ensimmäistä kertaa Varsinais-Suomen Sd-piiri kokoontui Paraisilla ja samalla myös ensimmäistä kertaa oltiin ruotsinkielisellä alueella.
Arvokas VPK:n talo oli hieno ympäristö ja paikallinen RKP:tä edustava valtuuston puheenjohtaja Andreas von Bergmann tervehti viisailla ja mukavilla sanoilla. Puheissa ei ollut juuri mitään yhteistä Carl Haglundin kylmän juppilinjan kanssa.
Sote sai mitä sille kuulu eli huutia.

Kovan linjan paikallinen demaripuheenjohtaja Seppo Koskinen kertoi Paraisten suuresta merkityksestä Suomen teollisuuden yhtenä keskuksena ja muistutti, että miljoonien tonnien ja tuhansien rekkojen on päästävä markkinoille.
Seppo on sellainen kaveri, joka on pärjännyt työpaikallaan ja liitossaan, joka on ollut vahvasti kommunistien käsissä.
Seppo rohkenee aina muistuttaa, että keskipalkkaisia työtätekeviä ei saa unohtaa, sillä vain heidän avulla voidaan köyhiä auttaa. Ja sitten vielä se, että vaalivoitto tulee niiltä, joita asiat eivät kiinnosta. Kiinnostava näkökulma.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman, joka on noussut SDP:n kirkkaimmaksi lampuksi, alusti mukavasti ja perustellusti. Hänellä on hyvät pohjatiedot, jotka hän osaa yhdistää sanomaksi välillä jopa tarinaksi.

Piirikokousväki keskusteli harvinaisen vilkkaasti. Sote oli tietenkin ykkösaihe, sitten tulivat leikkaukset ja sitten myös ajankohtaiset kiistanalaisetkin asiat eli haluttiin puhuttavan maahanmuutosta ja perustulosta.
Totta kai esiin nostettiin, että tasan vuoden päästä pidetään kuntavaalit. Kehuja sai tunnin junan suunnittelurahat.
Niin ja sitten vielä Jukka Siren onniteltteli Kantolan Ilkkaa siitä, että 9.4 liputettiin Turun entisten piispojen kunniaksi.

Seppo Koskinen: Huolissamme SDP:n menestyksestä. Osataanko  esittää, hallitaanko media, osataanko ilmaista, onko imagoa. Miten sanotaan, kuin mitä sanotaan, voi olla tärkempää. Mietittävää.

Antti Lindtman kehui keskustelua.

- Mitä nyt sanotaan, on edessämme tulevaisuudessa. Siksi hän ei voinut pitää mahdollisena tukea Kimmo Kiljusen eläkealoitetta.

Sotessa on puolueella periaatteita:

  • Vahvistaa perustason palveluja ja palveluketjuista kitka pois.
  • Julkiset palvelut muodostavat perustan; jonot lääkäreille poistetaan  julkisella palvelulla ja jos se ei riitä, niin sitten lisäksi yksityistä.
  • Rahat yhtä kautta osaoptimoinnin haittojen poistamiseksi.
  • Nyt Soteuudistuksen integraatio katoaa yhtiöittämiseen ja se räjähtää käsiin.
  • Ja sitten pitää miettiä, miten sitten aikoinaan teemme, kun  nyt päin seinää ajettava maakuntahallinnon ja yksityistämisen sekasikiö korjataan.
Ja kuntavaaleista Antti totesi, että
kuntavaalit ratkaistaan 80 prosenttisesti ehdokasasettelulla.
Se oli hieno loppu ja samalla ahkeralle vaalipäälliköllemme Aallon Hanskille ja muille hänen kaltaisille kaunis tunnustuksenosoitus!TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!