Pankkiunioni ja Saksan demarit eivät etene

Euroopan pankkiunioni ei edennyt. Jutta Urpilainen on kuitenkin optimistinen. Hänen ystävänsä Wolfgang Schäuble pisti jarruja päälle ja tietenkin britit omaan rakentavaan tyyliinsä haluavat kuulua ja vaikuttaa tähän Lontoon Cityn toimijoille tärkeään asiaan. Ruotsi ja Tanska pelkäävät vaikutuksia. Ranskan Pierre Moscovici  (Pekka Moskovalainen) varoitti leikkimästä vakavalla asialla. Hänen kanssaan samalla asialla olivat Välimeren joukko.

Toiveet pannaan CDU:n puheenjohtajaksi  yksimieleisesti uudelleen valituun Angela Merkeliin. Hänellä on vahva mandaatti. Omat joukot ojennuksessa ja SPD pääoppositiopuolueena ei löydä otetta hänen voittamiseen. Saksan demarien dilemma on, että he arvostelevat Merkeliä  tehottomuudesta, vitkuttelusta ja rohkeuden puutteesta, mutta parlamentissa Merkelin ehdotukset ovat saaneet SPD:n  tukea, koska ne ovat vähäisempinä parempia eurooppalaiselle SPD:lle kuin änkyröinti  ja avun torjuminen siis solidaarisuus heikompia kohtaan on voittanut pelin politiikan.

Vastuullisen on vaikea  lyödä mynttiä julkisuudessa. Kansa ei hurraa. Poliittisesti muutoin perusteltu  linja ei näytä tuottavan voittoja: CDU on selvässä johdossa mielipidemittauksissa ja Merkel on arvostettu johtaja. SPD on ajautunut apupuolueen rooliin, eikä suosittua Angela Merkkeliä ole helppo voittaa.

Itse annan arvoa Saksan aateveljille ja oma lapsen uskoni on, että järkevä politiikka on parasta; ellei se tuota vaalivoittoja, se antaa mielenrauhan itselle ja mahdollisuuden Euroopalle ja erityisesti vaikeimmassa asemassa oleville se on toivoa tuova.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!