Pankki ja Unioni

Demoraattien+aasi+20120906.JPG

Barak Obama: "Ette valinneet minua presidentiksi, jotta kertoisin teille, mitä haluatte kuulla, vaan te valitsitte minut, jotta kertoisin totuuden". Hyväksyessään nimityksensä presidenttiehdokkaaksi hän muistutti:" En ole ehdokas vaan presidentti". Vaikean kautensa alkupuolella, jolloin hän sai Georg W Bushin jäljiltä alijäämäisen ja pankkikriisissä olevan valtion ja hänkin joutui hyväksymään vihatun pankkituen. Kuvaus oli osuva: ” Ihmiset rakastavat pankkitukea yhtä paljon kuin hampaan juurihoitoa”.

Tästä saan ja kun se hyvin sopii Demokraateista puhuttaessa aasinsillan EKP:n päätöksiin.
Aamutelkkarissa taas puolestaan politiikan sanataituri Liisa Jaakonsaari EKP:n päätöstä puolustaessaan tiivisti: Pankki ja Unioni: ”Molemmat ovat sanoja, joista kansa ei tykkää”.

Kysymys ei ole sanoista, vaan pitää tuntea muiden kansalaisten mukana. Ja se on Liisan taito. Tämän taidon osaavat monet erityisesti populistit. Mutta heillä ei ole rohkeutta kertoa totuutta, koska he tietävät, että kansa ei sitä halua kuulla.
Siinä on ero - se valtavan suuri ero. Toinen haluaa lyhytaikaista suosiota nauttiakseen menestyksen hedelmistä itse, toinen taas ajattelee kanssaihmisten parasta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!