Palvelujen kehittäminen organisaatiomuutosten edelle

AnttiLindtmanMaskussa20161112.jpg

Puoleen varapuheenjohtaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman poikkesi kutsumatta ja yllättäen SDP:n Varsinais-Suomen piirikokoukseen Maskutalolle. Onneksi, kuten hän asian ilmaisi:

MR toimitti listan puheenjohtajalle ja hän sai puheenvuoron

Ytimekäs puheenvuoro oli poliittista julistusta, joka alakoi Trumpin vaalivoiton analyysien analyysillä ja päättyi siihen, että muutospuolue tulee olemaan seuraavien vaalien voittaja.

Maassa on epäsuosittu hallitus. SDP on vaihtoehto, joka perustelee esityksensä, kuten nyt vaihtoehtobudjetista nähtiin. Muutoksesta on tehtävä parempi kuin paikalla pysyminen ja muutoksen on oltava turvallinen. Kaikki pidetään mukana. Ja lopuksi vakavana kevennyksenä esitys: Jo ette enää halua kuunnelle listoista, niin älkää katsoko Uutisvuotoa.

Piirikokous alkoi ”sote-seminaarina” 

eli luennoilla: Entinen ministeri, entinen apulaiskaupunginjohtaja entinen Kuntaliiton johtaja ja nykyisin helsinkiläinen kansanedustaja sekä sote-valiokunann puheenjohtaja Tuula Haatainen kävi esittelemässä sote-maakuntamallikuvioita. Hänellä oli tieto hallussa ja power-pointit kunnossa. Esitys oli yksityiskohtien tykitystä  ja SDP:n ehdotuksen esittely tuli siinä sivussa. Aluekunnan verotusoikeus on varmaan ollut esillä; se on jäänyt noteeraamatta. Mutta sekin vielä, on kriittisen kuuntelijan kommentti.

Kysymyksiä piti rajoittaa aikapulan vuoksi. Virkavastuullisuus paistoi vastauksissa niin , että SDP:n kriittinen perusnäkemys välillä unohtui. Syynä kiire oli ystävän väitöskaronkkaan. Hesarin polittisen toimituksen konkari Unto Hämäläinen  veikkasi vasta, että Tuula olisi seuraava puolueen puheenjohtaja. On tainnut Unton sihti vähän ruostua, arvelivat asiantuntevat Tuula kuunnelleet toverit, kuten ei siinäkään, että Antti Lindtman olisi pois pyyhitty kisasta.

Kokous jatkui omin päin vain päivystävänä virkamiehen Turun kaupungin eritysasiantuntijan hattua kantavan Pasi Aholan paikalla ollen.  Hän esitteli sitä mitä tässä maakunnassa tehdään: 600 henkilöä paahtaa juttua epämääräisen poliittisen ohjauksen alaisena.

NTY:n puolesta tunnelmaa kuvasi Mikko Rönnholm:

Pasin esittämistä Kimpassa –allihopa  sivuista tuli  mieleeni, kun joulukin lähestyy: Mors lilla gris är vi allihopa –porsaita äidin oomme kaikki – kaikki.

Puolueen palkolliset yrittivät kulisseissa estää NTY:n näkemyyksen kirjaamista julkilausumaan. Piirikokous kuitenkin  yksimielisesti hyväksyi lähtökohdaksi hallituksen hypyn tuntemattoman tilalle selkeää palvelujen kehittämisen linjan, joka tapahtuu nykyorganisaatioita parantamalla. Kiitos asiantuntevan Kallu Sipposen perustelukyvyn.

Kuvan iloist ilmeet johtuvat Kimmon valinnasta, jota olivat tukemassa myös kuvassa näkymätön Seppo Ansamaa ja teksitissä mainitut Kallu ja Mikko

Piirikokous valitsi puoluekokouksen vahvistettavaksi menevän listan puoluevaltuuston jäsenistä.

Varsinaisiksi tulivat meiltä päin Kimmo Aho Naantali ja Juuso Alatalo Mynämäki. Onnittelemme muutoinkin kuin aakkosjärjestyksessä pärjääviä tovereita.

Pitkistää alkuliturgioista huolimatta  maskulaisten järjestysvastuulla hieneosti hoidettu piirkokous päättyimelekeinn heti lounaan jälkeen.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!