Pakolaisuuden pakkopullaa ja arkkitehdiksi Uurasmaan Osku

Naantalin valtuusto sai maahanmuutto- pakolaiskysymyksen puhuttua.
Vilhelm Junnilan, ps otti odotetusti pääroolin keskustelussa. Hän oli ylikunnossa ja niinpä vaikutelmaksi jäi, että muut eivät vastanneet toivotulla tavalla, nokkelat kärjistykset tuntuivat pliisulta pakkopullalta.

Leena Haanpää
, vihr ja varsinkin selkeän virkeä Tommy Björkskog,kd saivat tehtyä esityksen siitä, että Kokoomuksen muokkaama esitys olisi palautettu kaupunginjohtajan alkuperäiseen muotoon eli siihen, joka kaupunginhallituksessa oli hävinnyt. Se tietenkin hävisi äänestyksessä.

Samuli Santalahti,kesk on rohkea -asian puolesta- mies, joka uskalsi väittää että 50 olisi 100 oikeampi luku ja 300 vastaan 60 on mielikuvamaailman väärinkäyttöä.
SDP:n Sirpa Hagsbergin taholta painotettiin jo tulevaa eli kotouttamisen hoitamista ja monia sd-ponnessa esitettyjä periaatteita.
Vasemmistoliiton keskinäiset näkemykset olivat toverillisen kaukana toisistaan. Hannu Raittola, vas liikkui vappumarssilla ja maailman nuorison festivaaleilla, kun Terhi Kärkkäinen, vas pysyytteli nakkikipsan nurkilla.
solidaarisuuden mainitse Pudasjäveltä Naantallin muuttanut Juha Haapakoski, kok

Mielenkiintoa ei yleisöön asti asiasta riittänyt.Yleisölehterit olivat lähes tyhjät.

MAL-sopimuksen
yhteydessä Lauri Laine, sd hämmästeli sitä, ettei edellisen kauden tuloksia ole uuden yhteydessä esitelty. Se olisi voinut saada aikaan realistisempia linjauksia. Mutta liikennepuolella oltiin hänen mielestään löydetty hyödyllisiäkin kehittämiskohteita.

Kaupungin uudistamat luottamushenkilöiden käyttöön saadut sivut tekivät selkeän digiloikan käyttökelpoisuuden suuntaan.Tämän lisäksi ilonaihe oli   valtuustosalin oikeaa näyttänyt kello.

Uurasmaasta kaupunginarkkitehti kaupunginhallituksessa

Naantali saa uuden kaupunginarkkitehdin tutun Iiro ”Osku” Uurasmaan. Kaupunginjohtaja esitti iisalmelaista Sari Niemeä. Kaupunginjohtajan perustelut olivat selkeät. Niemi oli kokeneempi ja Uurasmaa oli paikallinen. Suljetussa lippua äänestyksessä Uurasmaa sai seitsemän ja Niemi neljä ääntä. Asiaa tarkemmin tietämättä voisi olettaa, että SDP ja Keskustan edustajat olivat kaupunginjohtajan ehdottaman pätevemmän Sari Niemen takana ja s enemmistön muodostivat  Kokoomuksen, Perussuomalaisten ja Vasemmistoliiton edustajat.

Onnittelemme Osku Uurasmaata ja toivomme, että hän täyttäisi häneen  liitetyt ylimitoitetut toiveet.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!