Pakolaisten lisäksi uskottavuudesta ja yhteisvastuunkannosta on kysymys

Hannu Aalto Arja Savolaisen kannattamana ehdotti  että Naantalin kaupunki hyväksyy ELY:n ehdotuksen ja ottaa vastaan 5-10 pakolaista sen sijaan, että määrä rajoitetaan vain 1-5 kuten sote- lautakunnan enemmistö oli esittänyt. Kokoomuksen ja perussuomalaisen äänin 6-5 vähäisempi pakolaisten määrä voitti.


Edellisellä kerralla asiaa käsiteltäessä Kokoomus  ei ole halunnut ottaa yhtäkään pakolaista. Tuolloin Naantalin punamulta eli Keskusta ja Sdp voittivat ja sopimus tehtiin ELY:n mallin mukaisena. Nyt vaalit muuttivat  asetelmat  ja niinpä nyt voitolle jäivät Kokoomus ja perussuomalaiset, jotka  hyväksyivät pienemmän määrän , mutta kuitenkin  sentään muutamia pakolaisen vastaanoton. Ehkä seuraavalla kerralla jo päästään asialliseen päätöksentekoon.

Pakolaisten vastaanottaminen on valtion pakolaisten vastaanottamissopimuksen mukaista toimintaa. Sijoitettavat pakolaiset jäävät Suomeen ja heille on löydettävä asuinpaikat. SDP:n mielestä Naantalin  kaupungin  tulee yhteistyökykyisenä ja -haluisena  paikkakuntana kantaa osavastuunsa ja ottaa pakolaisia siten, että Naantalin osuus kaupunkiseudun pakolaista on oikeudenmukainen. Kun tällä hetkellä osuutemme on selvästi alle asukaslukumme mukaista suhdetta, on kohtuullista, että Naantali ottaa vastaan ELY-keskuksen sopimusluonnoksen mukaisen määrän pakolaisia vastaan.
Toivotaan, että muut kunnat ja viranomaiset suhtautuvat asiaan viileästi.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!