Pakolaiset, tontit ja päivähoito

Varautuminen turvapaikanhakijoihin ja pakolaisten vastaanottoon sekä pakolaisten vastaanottosopimuksen määräaikainen muutos vuosille 2016 – 2018 esitys jäi Naantalin kaupunginhallituksessa Vilhelm Junnilan, ps esityksestä pöydälle.
Hyvä, jos sitä kautta asia saa perustellun käsittelyn. Ei tämä varmaan ole kenellekään helppo, sillä toreilla on suuria epäilyksiä. Päättäjän tuskaa on erityisesti SSS-hallituksen puolueiden edustajilla. Valtion taholta tulevat pyynnöt ovat hallituspuolueiden paikallisille edustajille vaikea paikka; pitäisi ymmärtää oman puolueen ministereitä ja samalla pitäisi välttää suvakin tai takin kääntäjän leimaa.

Kukola-Vainion alueen tonttien kysyntä on laimeaa. Hankeen ajoituksen järkevyyttä perustellaan investoinnin työllisyysvaikutuksilla. Tämä näkökulma taisi jäädä korvan taakse kh:n pöydän vasemmalla puolella.

Naantali valmistautuu ratkaiseman subjektiivisen päivähoito-oikeuden. Isabella Hautala on asiaan perehtynyt yleisellä tasolla, mutta tuntee äitinä asian käytännöllisen puolen. Isabellan RS:ssä ollut kirjoitus, jonka voi lukea kirjoituksia palstalta,  tuntuu järkevältä. Erityisesti asenne:  Kehitetään avohoidon houkuttelevuutta tarjontaa parantamalla eikä byrokraattisilla rajoituksilla, joiden säästöistä ei oe tietoa,  kiusata perheitä. Koululautakunta päättää asiasta tällä viikolla.
Edellisen asiankin kanssa tällä on tekemistä. Naantalin pitää saadakseen uusia asikkaita huolehtia lapsimyönteisestä imagostaan varsinkin, kun säästösysitä Rymättylän kunnantalon päiväkoti lakkautetaan ja palvelu keskitetään Poikkoon, jossa yksityinen päiväkoti korvataan kaupungin omalla.
Eikö olekin mielenkiintoinen ajankuva kaikkien sote-yhtöittämisten ja Naantalin yksityistämisretoriikan  aikoina.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!