Painava pankkisalkku Kataiselle?

Komission tulevan puheenjohtajan Jaen-Claude Junckerin suunnitelmiin arvellaan kuuluvanuuden rahoituspalveluista vastaavan komissionäärin nimeäminen.

Nykyisen EU: n varainhoitoasioita valvoo sisämarkkinakomissaari ja entinen Ranskan ulkoministeri Michel Barnier. Kun finanssiasioiden uudistukset ovat hallinnut hänen työmääräänsä ja aikaisemmat päätehtävät 28 maan yhteismarkkinoiden kehittämisestä ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

FT:n tietojen mukaan uudelle komisaarille siirrettäisiin pankki- ja rahoitusmarkkinoiden yksiköt Barnierin osastolta, ja niiden kanssa yhdistettäisiin ne rahoitusvakauden yksikkö talouskomissaarin tontilta.

Junckerille tämä toisi lisävaihtoehtoja, kun hän yrittää lähellä mahdotonta olevaa tehtävää löytää jäsenvaltiolle kelpaavia painavia salkkuja.

Uuden pääosaston tarkka muoto on määräämättä ja lopullinen päätös antaa vielä odottaa. Yksityiskohtaiset suunnitelmat laadittiin jo viisi vuotta sitten erottaa rahoituspalvelujen sisämarkkinoiden salkusta, mutta se meni mönkään viime hetkillä.

Vielä ei ole itsestään selvää paikan saajaa mutta mahdollisina ehdokkaina ovat entinen Suomen pääministeri Jyrki Katainen, Alankomaiden valtiovarainministeri euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem ja Valdis Dombrovskis, entinen Latvian pääministeri. Tiedot perustuvat. 

Alex Barkerin FT uutiseen 30.7.2014

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!