Pahin on aina edessä

gallupEUtuesta20130106.JPG

Pahin on aina edessä, jos mieli on pessimistinen.

Ihmisten ja asiantuntijoiden tieto tulevasta on rajoitettu. Selityksiä on paljon. Kun suomalaiset arvioivat asioita, on taustalla tietenkin mielikuvat, joita tarjoavat joko  nk. poliittinen eliitti, jonka näkyvin edustaja on Timo Soini tai  tiedotusvälineet.
Arvelen, että suomalaisilla ei ole juuri minkäänlaista omakohtaista käsitystä tai kokemusta eurokriisistä ja / tai sen vaikutuksista.
Kysymys on siten siitä kuuluisasta ”miltä se näyttää”. Itsestään selvää on, etteivät yksilöt eivätkä kansakunnat ole halukkaita antamaan omastaan muille. Joten - kuten gallup kertoo -  luonnollinen lopputulos on, että rahan ”lahjoittaminen  häviää solidaarisuudelle”. Se, että antaminen voi olla viisasta omalta kannalta pidemmällä tähtäimellä, on kaukaisempi ja monimutkaisempi asiakokonaisuus. Se on sitten sen ajan murhe.

Nyt näyttä liikkuvan näkemyksiä, että USA on liittymässä eurokiristäjien kerhoon, vaikka heillä on liittovaltio ja oma keskuspankki.  Wolfgang Münchau selittä, että maat ovat maalanneet itsensä nurkkaan, jossa on jäänyt vain tämä leikkausten ja tiukan talouden vaihtoehto, joka hänestä on virheellinen. Hän puolustaa linjaa, että ensin talous nousuun ja vasta sitten julkinen talous kuriin.

Euroopassa tietenkin on ollut selvä jako eli nk. asiansa hoitaneet maat vaativat tiukkuutta ja pakottavat Välimeren hällä väliä valtiot ruotuun. Mutta USA:ssahan ei ole itsellisiä valtioita ja silti ollaan menossa samaan ansaan.
Münchaun selitys on, että kysymys on talouden konsensuksen puutteesta. Ajatella, että joku kaipaa konsensusta. EK:n porukka ei ainakaan näitä juttuja lue tai ei sitten välitä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!