Paavo Lipposen kehut ja Pekka Ervastin kolumni ”Voi voitettuja” on suolaa haavoihin.

Hallituksenmuodostamisnopeus20150515.JPG

Yle oli tehnyt hallitusten muodostamiseen käytetystä ajasta grafiikan, joka osoittaa Lipposen peittovan Juha Sipiläkin, jonka tyyliä ja tapaa Lipponen kehuu.

Paavosta on otettu kuvakin on ihan ystävällisen näköinen. Kun sitten vielä muistamme, että Lipposen hallitukset olivat sateenkaarihallituksia, niin helposti tulemme sellaiseen arvioon, ettei puolueen määrä, vaan pääministerin kyky ratkaisevat kysymyksen tehokkuudesta.

Pekka Ervasti sanoo selkokielellä sen joka on monen demarin mielellä.

Antti Rinne saa tehdä kovan työn, jos hän haluaa saada esimerkiksi Jutta Urpilaisen katkeroituneet kannattajat yhteisrintamaan. Hakaniemen ay-pamput pettyivät pahasti, kun oma raketti ei nostanutkaan puoluetta pelipaikoille hallitukseen. Silti Rinne säilyttänee paikkansa ainakin seuraavaan puoluekokoukseen asti, joka on vasta kahden vuoden päästä.

Ensimmäinen näytön paikka on kunnallisvaalit 2017. Jos vaalitappio toistuu, Antti Lindtman on valmiina - siitä pitää Eero Heinäluoma huolen.

Juuri tästä on kysymys. Kuntavaalien jälkeen on puoluekokous, eikä kunnallisväestä koostuva puoluekokous valitse Antti uudelleen ei edes ay-junttien avulla, jos vaaleissa tulee turpiin. Tilanne voi kääntyä jo galluppienkin seurauksena, sillä vaalien ja puoluekokouksen ajoitus ei ole hyvä.

Eeron tai Jutan taustakamppailu presidenttiehdokkaisesta on sekin lyhyesti sanottuna tarpeetonta ja kaiken lisäksi tyhmää.
Toinen juttu on sitten se, että suostuuko puolueväki asemattoman järjestelijän Don Eeron komennettavaksi.
Merkkejä omaperäisemmästä ajattelusta oli esimerkiksi V-S piirin Pasi Aholan hyvän alustuksen pohjustamassa vaalikritiikkipalaverissa.

Sellaistakin henkeä on ilmoilla, että koko satraappien sakki, jonka johdolla tässä ollaan, joutaisi poistua. Ei asento korjaamalla parane, pitää tehdä kokonaan uusi, on kulunut, muutei huono, äksiisin opetus.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!