Pää pyörällä

Miten sijoittajan pitää valmistautua tulevaan jenkkien presidenttikisaan. Missään kirkossa ei ole kkulutettu vielä voittajaa. Joten molempiin vaihtoehtoihin kannattaa varautua.

Finanssineuvojat tulevat antamaan monia vinkkejä tulevina viikkoina ja kuukausina, kirjoittaa FT: ssa Gillian Tett, joka ominaan antoi viisi vihjettä:

  1. Älä ota pankkeja kumpikaan ei niitä suojele.
  2. Älä usko valtiolainoihin ei niitä kumpikaan vähennä
  3. Usko infrastruktuuri osakkeisiin. Trump haluaa olla moottoritieverkon rakentajan Dwight  Eisenhowerin kaltainen ja Clinton uskoo Lawrence Summersin infraideoihin
  4. Odota valuuttakurssien heilahteluja. Trump on protektionisti EIKÄ Clintonkaan tue Tyynen meren vapaakauppasopimusta
  5. Investoidessasi valmistaudu valtion väliintuloon, sillä kansalisten luottamus vapaaseen markkinatalouteen on mennyt ja siksi valtion säätelyä on odotettavissa molemmilta suunnilta.

Jos haluat sijoittaa lääketeollisuuteen, autotuotantoon, teknologiaan tai mihin tahansa, sinun olisi hullua arvioida tilannetta talouden tai vapaiden markkinoiden teorioiden perusteella yksin. Populismilla on tärkeää asema sijoittamisessa ja politiikassakin nyt — ja niin se on, vaikka se paneekin pään pyörälle.

Ehkäpä tässä on kysymys jostain pitkän syklin käännöksestä jopa sellaisesta, josta Pirkko Työläjärvi puhui eilen vaikuttavassa haastattelussaan telkkarissa.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!