P-Peliä

EeroHeinC3A4luoma20170605.JPG

En ole pettynyt, enkä ymmällä , olen epäuskoinen Tuomas.

Kekkosen aikoina puhuttiin presidenttipelistä kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Se piti kieltää julkisesti, mutta enemmän tai vähemmän useat asiat siihen liittyivät: Kekkosen vuoden 1974  poikkeuslaki, Sorsan pyyntö nimetä Kekkonen SDP:n presidenttiehdokkaaksi vuoden 1978 vaaleihin ja pääministeri Mauno Koiviston hallituksen kaatoajatukset 1980-1981.

Kalevalaisen johdannon jälkeen Eero heinäluoma nautiskelee omasta suosiostaan, jonka huippuna on Turusta saatu kukkapuska. Ihan vähäisimpänä huomasin, ettei hän pahaa tykännyt, kun vihjasin hänen vilkuilevan Kultarannan suuntaan Merisalin terassilta.

Eero Heinäluoma on monessa suhteessa kasvanut ja kehittynyt, mutta paljoa ei tarvitse raaputtaa, kun vanhan järjestelymestarin sorkka pilkistää:

"Puoluejohdon on hyvä ottaa vastuuta ehdokaspohdinnassa ja näytettävä suunta presidentinvaaleihin. Rivit on tiivistettävä puheenjohtaja Rinteen johdolla valitun ehdokkaan taakse. Joukkojahan tunnetusti johdetaan edestä ja sille työlle meidän muiden on hyvä antaa tukemme"


Tämä jäi Eeron harkitun jutun jälkeen pyörimään päässäni ja niin näytti käyneen myös lauantai-aamusta tutulle Yle:n Jari Korkille. Historiallisen katsauksen jälkeen Korkki kirjoittaa:

”SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on nyt tiukan paikan edessä. Itse hän ei oikein voi asettua ehdolle, kun samaan aikaan pitäisi kampanjoida ensimmäisissä maakuntavaaleissa. Isolle ja perinteiselle puolueelle pitäisi kuitenkin löytää oma ehdokas, vaikka puolueen kärkinimetkin jo vilauttelevat Niinistön tueksi asettumista.”

Nimispekulaation keskellä Korkin mieleen on tullut Antti Rinne, vaikkei hänen arvion mukaan Antti itse voisikaan asettua ehdolle.
Tätä poissulkemista ei Eeron ilmoituksessa ollut ja kun siinä vastuu vieritetään puoluejohdolle, niin osoittava sormi sojottaa Antti Rinteen suuntaan.

Konspiraattorisella mielenlaadulla varustettu voisi ajatella, että tausta-ajatuksena on, että presidenttipelin sijasta nyt pelataankin puheenjohtajapeliä. Eli jos ei muita ehdokkaita ilmesty, eikä ”pätevää” löydy, niin sitten on ainut "sopiva" on Antti Rinne. Galluppien ennusteiden perusteella presidentinvaalista tulisi lopullinen puntti Rinteen kinttuun. Ja niinkö taas kerran tapahtuu, että vallankumous syö lapsensa eikä tietenkään puolueesta välitä kukaan.

Ps. Uutisten Erkki Tuomioja ehdottaa Sauli Niinistön taakse menoa. Heinäluoma ei ottanut kantaa voisiko puolue tukea Niinistöä. Rinne pitää todennäköisenä omaa ehdokasta.
Näistä yllä oleva kuva ei muuttunut pikemminkin!
MR

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!